search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 05:40
MENU CLOSE

Παπακωνσταντίνου: Όχι να πάω εγώ φυλακή για να μην πέσει η κυβέρνηση

08.01.2013 07:43
Παπακωνσταντίνου: Όχι να πάω εγώ φυλακή για να μην πέσει η κυβέρνηση - Media

Τη θέση του ότι δεν αλλοίωσε ο ίδιος τη λίστα αλλά ούτε γνώριζε ότι εκεί υπήρχαν ονόματα συγγενών του επανέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στη ΝΕΤ. Παράλληλα κατήγγειλε προσπάθεια να του χρεώσουν ολόκληρη την υπόθεση ώστε να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση.

Τη θέση του ότι δεν αλλοίωσε ο ίδιος τη λίστα αλλά ούτε γνώριζε ότι εκεί υπήρχαν ονόματα συγγενών του επανέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στη ΝΕΤ. Παράλληλα κατήγγειλε προσπάθεια να του χρεώσουν ολόκληρη την υπόθεση ώστε να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση θέλω να μείνει, όχι όμως να πάω εγώ φυλακή για να διατηρηθεί. Είναι πολύ βολικό να θεωρηθεί ότι με μένα θα έρθει η κάθαρση», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι θέλει να διερευνηθεί συνολικά η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν καθώς και ότι δεν επιδιώκει την παραγραφή γιατί είναι αθώος.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος χειρισμούς σχετικά με τη λίστα που οδήγησαν στις πρόσφατες εξελίξεις αλλά ταυτόχρονα έβγαλε από τον κάδρο στενούς του συνεργάτες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αντιγραφή και τη φύλαξη της λίστας επί υπουργίας του.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε συζήτηση με τις ξαδέλφες του για λογαριασμούς, ούτε είχε καμία επαγγελματική και οικονομική σχέση μαζί τους.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι γενικότερα δεν κοίταξε τα ονόματα στη λίστα, λέγοντας ότι δεν είναι δουλειά του υπουργού να ανοίγει και να βλέπει αρχεία, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Αυτή είναι δουλειά των διωκτικών υπηρεσιών» .
 
Στην ερώτηση γιατί δεν πρωτοκολλήθηκε το cd που παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές και το έγγραφο που το συνόδευε απάντησε  «γιατί έτσι αίρεται το ζήτημα του απορρήτου».
 
Ο Γ.Παπακωνταντίνου ανέφερε ότι έδωσε το αρχείο σε ένα συνεργάτη του και ζήτησε «να μου δώσει μία αίσθηση του συνολικού ποσού».

Ο συνεργάτης του επεξεργάστηκε τα δεδομένα και μετά από λίγες ημέρες είπε στον τότε υπουργό ότι πρόκειται για περίπου 2 δισ. δολάρια, εκ των οποίων πάνω από τα μισά ήταν κενοί λογαριασμοί. Οι πρώτοι 20 λογαριασμοί ήταν τα μισά χρήματα, περίπου 1 δισ. δολάρια. 

Ο συνεργάτης δεν κατονομάστηκε από[ο τον πρώην υπουργό κάτι το οπποιο δεσμεύθηκε να κάνει στη Βουλή.
 
Στη συνέχεια, σε ερώτηση αν ενημερώθηκε από τον ίδιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την ύπαρξη της λίστας απάντησε ότι «Ήταν υπηρεσιακό ζήτημα. Ήταν δουλειά του κ. Διώτη να το κάνει, όπως και το έκανε».
 
Τέλος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος αλλοίωσε τη λίστα αλλά έχει «σκέψεις και υποψίες» για το ποιος το έκανε.

Το video είναι από το protothema.gr
 
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46