11/12/2018 14:34:55

Τσίπρας: Η γερμανική κοινή γνώμη αρχίζει να μεταστρέφεται

Τσίπρας: Η γερμανική κοινή γνώμη αρχίζει να μεταστρέφεται - Media
Για τις πρόσφατες επαφές του στο Βερολίνο ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια, ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Κατά τη συνομιλία του με τον  Κάρολο Παπούλια, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε επικίνδυνη τη στρατηγική της έντασης και τόνισε την ανάγκη να υψωθεί ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας. Παράλληλα, όσον αφορά στο ταξίδι του στο Βερολίνο, μίλησε για  διαπραγματευτικές δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν και για μεταστροφή της γερμανικής κοινής γνώμης, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως έγινε αναφορά και στις εκκρεμότητες της Κατοχής (γερμανικές αποζημιώσεις) . 
 
 «Ευαισθητοποιούνται», είπε, «για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που βασανίζουν τους Έλληνες, αλλά και για θέματα όπως η διαφάνεια, η φορολογική δικαιοσύνη ... αλλά και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, τις εκκρεμότητες της Κατοχής» και εκτίμησε ότι πλέον «μπορούμε να διευρύνουμε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης».
 
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών σημειώνοντας: «Βέβαια εδώ είχαμε επικίνδυνα κρούσματα βίας. Αυτή η κλιμάκωση είναι ανησυχητική. Η στρατηγική της έντασης είναι επικίνδυνη και πιστεύω ότι οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα θέματα δεν μπορεί να αποτελούν θέματα πολιτικής εκμετάλλευσης, αλλά να υψώσουμε μια ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.