search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:53
MENU CLOSE

Απελευθερώθηκαν 600 όμηροι από πλατφόρμα στην Αλγερία

17.01.2013 18:50
Απελευθερώθηκαν 600 όμηροι από πλατφόρμα στην Αλγερία - Media

Περίπου 600 Αλγερινοί όμηροι απελευθερώθηκαν μετά από επιχείρηση που έγινε από αέρος κατά των ενόπλων ισλαμιστών σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Αϊν Αμένας.

Περίπου 600 Αλγερινοί όμηροι απελευθερώθηκαν μετά από επιχείρηση που έγινε από αέρος κατά των ενόπλων ισλαμιστών σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Αϊν Αμένας.

Εκπρόσωπος των απαγωγέων μιλώντας νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων της Μαυριτανίας ANI δήλωσε ότι «μαχητικά αεροσκάφη και χερσαίες μονάδες ξεκίνησαν μια απόπειρα να πάρουν δια της βίας τον έλεγχο των εγκαταστάσεων. Θα σκοτώσουμε όλους τους ομήρους αν οι αλγερινές δυνάμεις καταφέρουν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις».

Παράλληλα δήλωσε ότι 34 όμηροι και 14 από τους απαγωγείς σκοτώθηκαν  από την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι αλγερινές ένοπλες δυνάμεις στις εγκαταστάσεις.

Στο μεταξύ η βρετανική εταιρεία BP, η οποία εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις μαζί με την νορβηγική Statoil και την αλγερινή Sonatrach, ανακοίνωσε σήμερα ότι απομακρύνει από την Αλγερία «ομάδα μη απαραίτητου προσωπικού» της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01