search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:48
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: «Ακροδεξιός ο Σαμαράς» – Δένδιας: «Είστε ανόητοι Γκεμπελίσκοι»

23.01.2013 10:58
ΣΥΡΙΖΑ: «Ακροδεξιός ο Σαμαράς» - Δένδιας: «Είστε ανόητοι Γκεμπελίσκοι» - Media

Κλιμακώνεται η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το βίντεο με δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, που δημοσιοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Κλιμακώνεται η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το βίντεο με δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, που δημοσιοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σε συνέχεια της χθεσινής αντιπαράθεσης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha 989 ότι «Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη ακροδεξιά πρακτική, ο Σαμαράς καλύπτει αυτή τη στιγμή μια πολιτική έντασης. Πρόκειται για παρακρατικές μεθόδους που συμβαίνουν πρώτη φορά από επίσημα κρατικά στελέχη. Είναι μια ομάδα ακροδεξιών με επικεφαλή τον Σαμαρά και τρομοκρατούν την κοινωνία». Αναφερόμενος στις δηλώσεις Διαμαντόπουλου ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτές «αλλά με την άθλια επιχείρηση προβοκάτσιας της ΝΔ και του κυβερνητικού εκπροσώπου».
 
Με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα ΜΜΕ να μη μεταδίδουν το βίντεο με το επίμαχο απόσπασμα επισημαίνοντας ότι : «Από χθες μερίδα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αναφερόμενη στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, αναπαράγουν το χαλκευμένο βίντεο που διένειμε η Ν.Δ. και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσιωπώντας το πλήρες βίντεο και απομαγνητοφωνημένο κείμενο το οποίο έχουν στα χέρια τους.
Καλούμε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να λειτουργήσουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σ΄ αυτές τις στιγμές επιβάλλεται να σταθούν υπεύθυνα και να υπηρετήσουν χωρίς καμιά άλλη σκοπιμότητα τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφίας».
 
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δήλωνε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι δεν ανακαλεί ούτε κόμμα απ΄ό,τι είπε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ανόητους γκεμπελίσκους».
 
«Από το 1978 ανήκω στην ΟΝΝΕΔ, ουδέποτε ανήκα σε οτιδήποτε άλλο. Είναι δυνατόν η πηγή πληροφόρησης αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι λειτουργούν σαν ανόητοι Γκεμπελίσκοι, να είναι το Indymedia;» είπε και πρόσθεσε:
 
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε πως η τρομοκρατία «φυτρώνει από το χώρο της άκρας Αριστεράς», αλλά δεν προσδίδει χαρακτηριστικά βίας γενικά στην Αριστερά. Παράλληλα, σχολίασε πως δε θεωρεί το νεο-ναζιστικό φαινόμενο άμοιρο ευθυνών, συμπληρώνοντας παρά ταύτα ότι μονάχα πριν από «δεκαετίες» θα μπορούσε να αποδοθεί ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα σε «ακροδεξιό πυρήνα».
 
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα πρόσφατα τρομοκρατικά γεγονότα, ο κ. Δένδιας είπε ότι τον φοβίζουν καθώς τίθεται σε κίνδυνο «η ανθρώπινη ζωή, η εικόνα της χώρας» ενώ καταδεικνύεται ότι δε σταμάτησε ποτέ η τρομοκρατία στην Ελλάδα. Παραδέχθηκε δε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα (ακόμα και κατά πολιτικού προσώπου) καθώς «ο τρομοκράτης βραχυπρόθεσμα έχει το προνόμιο απέναντι στις δυνάμεις της τάξης» ενώ μακροπρόθεσμα «μπορούμε να στρέψουμε τις προσπάθειες εναντίον του και να το καταπολεμήσουμε».
 
Τέλος, αναφερόμενος στις καταλήψεις κτιρίων είπε ότι είναι ευκταίο να υπάρχουν χώροι έκφρασης ιδεών, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να δικαιολογήσει το θέμα της κατάληψης. Πρόσθεσε πως το γεγονός ότι η βίλα Αμαλία βρισκόταν τόσα χρόνια υπό κατάληψη, δεν μπορεί να μη συνιστά παράβαση του κράτους, το οποίο είναι συνυπεύθυνο επειδή το επέτρεψε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:47