search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:57
MENU CLOSE

Ο Βενιζέλος πιστεύει ότι ο Λοβέρδος περνά κρίση μέσης ηλικίας…

23.01.2013 14:39
Ο Βενιζέλος πιστεύει ότι ο Λοβέρδος περνά κρίση μέσης ηλικίας… - Media

… όπως προκύπτει από τις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε δείπνο για την κεντροαριστερά που οργανώθηκε την Τρίτη σε ξενοδοχείο της Πλάκας.

… όπως προκύπτει από τις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε δείπνο για την κεντροαριστερά που οργανώθηκε την Τρίτη σε ξενοδοχείο της Πλάκας.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», η ευθεία βολή κατά του πρώην υπουργού ήρθε ως σχόλιο στις τοποθετήσεις των συνδαιτημόνων  για τους κινδύνους από την κατάτμηση της παράταξης: «Φαίνεται ότι εκτός των άλλων παραμέτρων θα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας και την κρίση μέσης ηλικίας. Όταν ο Γιούνκερ στα 59 του, έχει συμπληρώσει  18 χρόνια ως πρωθυπουργός και φεύγει από το Εurogroup και ο Ομπάμα θα τελειώσει τη δεύτερη θητεία του στα 57 του δεν μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι θα ξεκινήσουν καινούργια καριέρα πατώντας τα 60», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 
Στο δείπνο,  συμμετείχαν περίπου 60 άτομα, στελέχη του ΠαΣοΚ, νυν και πρώην υπουργοί, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι της αγοράς και των πανεπιστημίων.
 
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, πάντα σύμφωνα με «Το Βήμα» παρουσίασε μια εισήγηση 14 σημείων, για θέματα όπως: η παγκοσμιοποίηση, οι γεωπολιτικές αλλαγές και η επίδραση τους στην περιοχή μας, οι ευρωατλαντικές σχέσεις, οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη, τα χαρακτηριστικά της κρίσης παγκοσμίως και η ελληνική παραδοξότητα, πως έφτασε η Ελλάδα στις οικονομικές συνθήκες του 2009, οι συνθήκες που δημιούργησε το μνημόνιο, o εκφασισμός της κοινωνίας, η κατάσταση της κυβέρνησης, οι εκλογές, το σχέδιο εξόδου από την κρίση, τι πρέπει να γίνει με το ΠαΣοΚ. 

Στις τοποθετήσεις τους, οι συγκεντρωμένοι συμφώνησαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μετατραπεί σε σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και να είναι ανοιχτό στις κινήσεις και στα ρεύματα της κεντροαριστεράς. Ασκήθηκε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική τακτική που ακολουθεί αλλά και σε όσους επιχειρούν την κατάτμηση της παράταξης.
 
Ο κ. Βενιζέλος, έθεσε και κάποια επιπλέον ζητήματα στο τραπέζι. «Πρέπει να απαντήσουμε», είπε, «στο ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, αν θέλουμε κυβερνήσεις συνεργασίας και τι εκλογικό νόμο θα έχουμε». Τοποθετήθηκε υπέρ της προσπάθειας συνεργασίας του κέντρου, αλλά όπως είπε το κέντρο στην Ελλάδα είναι μια πολιτική ταυτότητα και οι συγκρούσεις γινόταν πάντα ανάμεσα στους συντηρητικούς και τους δημοκρατικούς, πλην του εμφυλίου πολέμου για τον οποίο η χώρα πλήρωσε βαρύ τίμημα. «Δεν μπορούμε να ταυτίζουμε το κέντρο με την έννοια του κεντρισμού, επειδή είναι μια ταυτότητα που ιστορικά συνδέεται με την ωρίμανση της χώρας και της κοινωνίας», επισήμανε. 
 
«Το ΠαΣοΚ είναι θύμα της κρίσης», ανέφερε ακόμη, «Αλλά», συμπλήρωσε, «είναι και εγγυητής  και καθοριστικός παράγοντας για τη σταθεροποίηση της χώρας».  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:56