search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:54
MENU CLOSE

Ο κόσμος των αρχαίων

24.01.2013 22:00
Ο κόσμος των αρχαίων - Media

Στο σημείο που οι άλλοι λαοί παρέμεναν δέσμιοι των προκαταλήψεων, των σκοτεινών ερμηνειών για ό,τι τους περιέβαλλε, αλλά και του φόβου μπροστά στα φυσικά φαινόμενα…

Εουτζένιο Λο Σάντρο
Μετάφραση:
Μιχαήλ Λειβαδιώτης
Εκδόσεις: Το Μελάνι
Σελ.: 288

Στο σημείο που οι άλλοι λαοί παρέμεναν δέσμιοι των προκαταλήψεων, των σκοτεινών ερμηνειών για ό,τι τους περιέβαλλε, αλλά και του φόβου μπροστά στα φυσικά φαινόμενα, οι αρχαίοι Έλληνες παραμέρισαν τους μύθους σχεδόν στις απαρχές της ιστορίας τους θέτοντας σταθερά τον θεμέλιο λίθο των επιστημών και της ορθολογικής ερμηνείας του κόσμου. Τη θέση των μύθων και θρύλων παίρνει η επιστήμη και τότε αρχίζουν τα πραγματικά θαύματα για την Ιστορία της ανθρωπότητας: τα επιτεύγματα των ανθρώπων αντικαθιστούν αυτά των θεών και των ηρώων. Η επιστήμη υπήρξε ο βασικός στυλοβάτης για τη γένεση της Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα το οποίο συγκεντρώνει ένα συναρπαστικό πλήθος δοξασιών από όλους τους πολιτισμούς σχετικά με το σύμπαν και τη φύση που μας περιβάλλει μέσα από τις ερμηνευτικές προσεγγίσεις τους. Έτσι έρχονται στο φως όλοι εκείνοι οι θρύλοι που μέσα από διαδρομές αιώνων κατέληξαν να δώσουν τη σκυτάλη στις επιστήμες – και τα χρονίζοντα ερωτήματα να πάρουν τις σωστές απαντήσεις. Αυτές που φώτισαν τη νέα πορεία της ανθρωπότητας ώς τις μέρες μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48