search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:58
MENU CLOSE

Μαθητές χωρίς κολατσιό και στην Πρέβεζα…

25.01.2013 10:38
Μαθητές χωρίς κολατσιό και στην Πρέβεζα... - Media

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι και στην Πρέβεζα αρκετοί μαθητές είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς οι γονείς τους να έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους εξασφαλίσουν το απαραίτητο κολατσιό.

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι και στην Πρέβεζα αρκετοί μαθητές είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς οι γονείς τους να έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους εξασφαλίσουν το απαραίτητο κολατσιό.
 
Το γεγονός αποτυπώνει με τον χειρότερο τρόπο το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορισμένες οικογένειες της περιοχής και στον δήμο Πρέβεζας έχει φτάσει ήδη έγγραφο από σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο επισημαίνεται ότι τουλάχιστον 50 μαθητές που φοιτούν σε αυτό αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη κι ένα σάντουιτς ή ένα μπουκάλι νερού και προτείνεται να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθεί η συγκεκριμένη δαπάνη.
 
Το πρόβλημα, μέχρι στιγμής , αντιμετωπίζεται χάρη στην ευαισθησία των άλλων καθηγητών, των ατόμων που λειτουργούν τα κυλικεία καθώς και των άλλων παιδιών.
 
Τα προφορικά αιτήματα που φτάνουν στον Δήμο είναι πολλά περισσότερα και αφορούν δεκάδες μαθητές σύμφωνα με τον εντεταλμένο για θέματα παιδείας σύμβουλο του Δήμου Γιώργο Φραγκούλη.
 
Το πρόβλημα της έλλειψης τροφής ,σύμφωνα με τον κ. Φραγκούλη, συνήθως δεν περιορίζεται μόνο στα σχολεία αλλά επεκτείνεται και στα σπίτια αρκετών οικογενειών και ο υποσιτισμός αποτελεί μια δυσάρεστη πραγματικότητα.
 
«Ο Δήμος από την πλευρά του κάνει ότι μπορεί για να ανακουφίσει τις οικογένειες αυτές και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες που είναι οι μαθητές» σημειώνει επισημαίνοντας όμως ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και με πιο «μόνιμους» τρόπους.

Πηγή: www.atpreveza.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:57