search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:24
MENU CLOSE

Νομοσχέδιο θανάτωσης των gay στην Ουγκάντα

04.02.2013 15:10
Νομοσχέδιο θανάτωσης των gay στην Ουγκάντα - Media

Σοκάρει το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί στην Ουγκάντα, βάσει του οποίου οι ομοφυλόφιλοι θα είναι αντιμέτωποι με θανατική ποινή.

Σοκάρει το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί στην Ουγκάντα, βάσει του οποίου οι ομοφυλόφιλοι θα είναι αντιμέτωποι με θανατική ποινή.
 
Το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Θάνατος στους gay», θα θεσπιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, προβλέποντας τη θανατική ποινή για όσους επιδεικνύουν την συγκεκριμένη σεξουαλική προτίμηση. Πρωτεργάτης του εν λόγω νομοσχεδίου είναι ο βουλευτής, Ντέιβιντ Μπαχάτι, σύμφωνα με τον οποίο η ομοφυλοφιλία είναι ένα κακό που πρέπει να παταχθεί.
 
«Δεν μισούμε τους ομοφυλόφιλους, αλλά την αμαρτία μέσα τους», δηλώνει χαρακτηριστικά.
 
Στην Ουγκάντα, οι ομοφυλόφιλοι πέφτουν καθημερινά θύματα άγριων ξυλοδαρμών και δημόσιων εξευτελισμών τόσο από τις αστυνομικές δυνάμεις όσο και από τους ίδιους τους πολίτες. Όσον αφορά στην ομοφυλοφιλία στη χώρα, η συνεύρεση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου θεωρείται ήδη παράνομη χωρίς όμως να προβλέπει ακόμη την ποινή της θανάτωσης.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:23