search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:22
MENU CLOSE

Άλλο τα μπρόκολα και άλλο τα βιβλία

08.02.2013 22:00
Άλλο τα μπρόκολα και άλλο τα βιβλία - Media

Ξεκινούν πάλι οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους προς μεγάλη τέρψη της κυρίας Παπαρήγα – που δεν λέει να… φύγει – και του ΠΑΜΕ και σκέπτομαι (μιας και αγρότης ουδέποτε υπήρξα) ότι ποτέ δεν διεκδίκησα με την ιδιότητα του συγγραφέα τα δικαιώματά μου (;) σε βάρος της οικονομίας της χώρας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Ξεκινούν πάλι οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους προς μεγάλη τέρψη της κυρίας Παπαρήγα – που δεν λέει να… φύγει – και του ΠΑΜΕ και σκέπτομαι (μιας και αγρότης ουδέποτε υπήρξα) ότι ποτέ δεν διεκδίκησα με την ιδιότητα του συγγραφέα τα δικαιώματά μου (;) σε βάρος της οικονομίας της χώρας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Πάντα αναρωτιόμουν με διάθεση αυτοειρωνείας αν θα μπορούσαμε οι συγγραφείς, για παράδειγμα, να διακόψουμε για δυο εβδομάδες την αγροτική παραγωγή προκειμένου να ασχοληθεί η πολιτεία με δικά μας θέματα – σίγουρα σοβαρότερα εφ’ όλης της ύλης από τα αγροτικά. Θα μου πείτε ότι μια τέτοια κινητοποίηση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει από τους συγγραφείς – αλλά στον χώρο της φαντασίας, που είναι και η δουλειά μας, μπορούμε να το αποτολμήσουμε ως μια υπόθεση εργασίας! Από την άλλη, πάλι, μπαίνω στον πειρασμό να πεισμώσω κι εγώ, όχι σε βάρος της εθνικής οικονομίας, λογαριάζοντας ότι όπως και να το κάνουμε τα βιβλία είναι κατά τι σημαντικότερα από τα μπρόκολα… Αυτό βέβαια πρέπει να είναι σε θέση να το αντιλαμβάνεται η πολιτεία και η κοινωνία, αλλιώς ας μείνουμε στην επιχορήγηση των κολοκυθιών που μεταφέρονται με Καγιέν!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01