search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:52
MENU CLOSE

ΑΔΕΔΥ: Τεράστια απάτη της κυβέρνησης οι εισφορές υπέρ των ανέργων

22.02.2013 12:56
ΑΔΕΔΥ: Τεράστια απάτη της κυβέρνησης οι εισφορές υπέρ των ανέργων - Media

Για «τεράστια απάτη» της κυβέρνησης έναντι των ανέργων και των εργαζομένων κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας τη μη απόδοση των εισφορών αλληλεγγύης των δημοσίων υπαλλήλων στους ανέργους. Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν αποτελεί έσοδα του ΟΑΕΔ, απαντά το υπουργείο Οικονομικών.

Για «τεράστια απάτη» της κυβέρνησης έναντι των ανέργων και των εργαζομένων κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλοντας τη μη απόδοση των εισφορών αλληλεγγύης των δημοσίων υπαλλήλων (2% επί των αποδοχών τους) στους ανέργους.
 
Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι το θέμα τέθηκε με έγγραφο της διοίκησης του ΟΑΕΔ.
 
Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρακρατεί τις εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων, περικόπτοντας ακόμη περισσότερο τους μισθούς τους «όχι για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά για λογαριασμό των δανειστών», αφού τα χρήματα της εισφοράς αλληλεγγύης καταλήγουν στη «μαύρη τρύπα» των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους.
 
Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ* καταγγέλλει την αναλγησία και την προσπάθεια εξαπάτησης εργαζομένων και ανέργων εκ μέρους της κυβέρνησης και απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων στον ΟΑΕΔ και την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων.

ΥΠΟΙΚ: Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν αποτελεί έσοδα του ΟΑΕΔ
 
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας περιέρχεται ως έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καλύψει τις δράσεις που αναλαμβάνει το κράτος για την καταπολέμηση της ανεργίας και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση έσοδο του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σε δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα της απόδοσης στον Οργανισμό των χρημάτων της ειδικής εισφοράς.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το 2009 έως το 2012 η ελληνική κυβέρνηση έχει διαθέσει 5,315 δισ. ευρώ εθνικών και κοινοτικών πόρων σε προγράμματα και δράσεις στήριξης της αγοράς εργασίας και των ανέργων. Η ποσοστιαία αύξηση των πόρων που δίνονται προς αυτή την κατεύθυνση ανέρχεται κατά την ίδια περίοδο σε 272%, δηλαδή από 488 εκ. το 2009 σε 1,817 δισ. ευρώ το 2012.
 
Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως το 2012 τα έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ανήλθαν σε περίπου 280 εκατ. ευρώ, ποσό προφανώς υποπολλαπλάσιο των συνολικών πόρων που διαθέτει η ελληνική Πολιτεία για την καταπολέμηση της ανεργίας.
 
Για τον ΟΑΕΔ, σημειώνεται πως έχει καταγράψει σημαντική αύξηση του τακτικού του προϋπολογισμού, από 477 εκατ. ευρώ το 2009 σε 702 εκατ. ευρώ το 2012.

 
* Όλη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

 
Η γνωστοποίηση, μέσω εγγράφου της διοίκησης του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα της εισφοράς αλληλεγγύης (2%) που παρακρατούνται από τις εισφορές των Δημοσίων Υπαλλήλων και των συνταξιούχων δεν διατίθενται για τους ανέργους, αλλά καταλήγουν στη "μαύρη τρύπα" των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους, δηλαδή στο λογαριασμό των δανειστών, αποτελεί τεράστια απάτη της Κυβέρνησης απέναντι στους ανέργους, στους εργαζόμενους και γενικότερα απέναντι στον Ελληνικό λαό.
 
Η Κυβέρνηση, η οποία επικαλείται την αντιμετώπιση της ανεργίας για να δικαιολογήσει τα σκληρά μέτρα και τις μειώσεις μισθών παρακρατεί τις εισφορές των Δημοσίων Υπαλλήλων, περικόπτοντας ακόμη περισσότερο τους μισθούς τους όχι για την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά για λογαριασμό των δανειστών.
 
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αναλγησία και την προσπάθεια εξαπάτησης εργαζομένων και ανέργων εκ μέρους της Κυβέρνησης και απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων στον ΟΑΕΔ και την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων.
 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01