search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:45
MENU CLOSE

Στις κάλπες οι Ιταλοί

24.02.2013 07:44
Στις κάλπες οι Ιταλοί - Media

Στις κάλπες καλούνται σήμερα και αύριο οι Ιταλοί προκειμένου να εκλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, σε μία από τις σημαντικότερες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών.

Στις κάλπες καλούνται σήμερα και αύριο οι Ιταλοί προκειμένου να εκλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, σε μία από τις σημαντικότερες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών, αφού η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μπροστά της μια δύσκολη αποστολή, την ανάσυρση της Ιταλίας από τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 20 ετών και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
 
Τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls αναμένεται να κοινοποιηθούν μετά τη λήξη της ψηφοφορίας και τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τα ξημερώματα της Τρίτης.
 
Τρία εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες ιταλοί που ζουν στο μόνιμα στο εξωτερικό,  έχουν ήδη ασκήσει το δικαίωμα ψήφου τους την για την εκλογή έξι γερουσιαστών και δώδεκα βουλευτών . Τα σχετικά ψηφοδέλτια αποστέλλονται, στην Ιταλία, για να καταμετρηθούν μόλις κλείσουν οι κάλπες , στις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Μπερσάνι φαίνεται ότι προηγείται μόλις λίγες μονάδες του αντιπάλου του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι μια κεντροαριστερή κυβέρνηση με επικεφαλής το Μπερσάνι, η οποία ενδεχομένως να υποστηρίζεται από τον Μάριο Μόντι.

Την  ίδια ώρα σάλο έχει προκαλέσει η νέα επίθεση Μπερλουσκόνι κατά των δικαστών τους οποίους χαρακτήρισε  «μαφία χειρότερη και από αυτή της Σικελίας» καταγγέλλοντας μάλιστα εκστρατεία δυσφήμισης και γελοιοποίησής του, σε ευρωπαϊκό επίπεδο εξαιτίας των ερευνών για τα πάρτι μπούνγκα-μπούνγκα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01