search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:26
MENU CLOSE

Η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το θέμα του κατώτατου μισθού, λέει η Μ.Δαμανάκη

24.02.2013 13:36
Η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το θέμα του κατώτατου μισθού, λέει η Μ.Δαμανάκη - Media

Ανοιχτό και εξαρτημένο με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην υλοποίηση της συμφωνίας του Δεκεμβρίου, είναι το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού, καθώς και της λήψης νέων μέτρων, δηλώνει η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Ανοιχτό και εξαρτημένο με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην υλοποίηση της συμφωνίας του Δεκεμβρίου, είναι το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού, καθώς και της λήψης νέων μέτρων, δηλώνει στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

«Έχω καταστήσει σαφές και στην Κομισιόν ότι περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν. Αντίθετα, η Ελλάδα χρειάζεται δίκτυο προστασίας ανέργων και απόρων. Το μήνυμα αυτό μεταφέρω προς κάθε πλευρά. Θέλω όμως να επισημάνω πως σίγουρος δρόμος για να αποφύγουμε στο μέλλον τις οποιεσδήποτε πιέσεις είναι να συγκεντρωθούμε χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας» αναφέρει.

Η κ. Δαμανάκη παραπέμπει επίσης στο φθινόπωρο την έναρξη συζητήσεων για νέα μείωση του χρέους και ζητεί από τις τράπεζες μεταφορά πόρων στην πραγματική οικονομία. «Βεβαίως χρειάζεται ρευστότητα στην αγορά. Εδώ θέλω να είμαι σαφής. Ο τραπεζικός τομέας μετά τη βοήθεια που έλαβε οφείλει να μεταφέρει χωρίς άλλη καθυστέρηση πόρους στην πραγματική οικονομία. Η Κομισιόν στην τελευταία της συνεδρίαση ανέδειξε τη συμβολή του τραπεζικού τομέα στην ανάκαμψη ως θέμα πρώτης προτεραιότητας» αναφέρει  η επίτροπος. 

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετος ο Πρωθυπουργός
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η συνέντευξη της κ. Δαμανάκη «αφήνει έκθετο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος δηλώνει με κάθε ευκαιρία την απόλυτη προσήλωσή του στο μνημονιακό πρόγραμμα».

Γ. Βρούτσης: Δεν θίγεται ο κατώτατος μισθός
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε πως δεν θίγεται ο κατώτατος μισθός μέχρι το τέλος του 2016 και τόνισε πως οι περί του αντιθέτου δηλώσεις δεν απηχούν την αλήθεια.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:26