search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:52
MENU CLOSE

Θεοχάρης: Φταίει ο νόμος, όχι η εγκύκλιος

27.02.2013 14:52
Θεοχάρης: Φταίει ο νόμος, όχι η εγκύκλιος - Media

«Ισοπεδωτική δεν είναι η εγκύκλιος, ισοπεδωτική είναι η διάταξη και ο νόμος….Αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε όταν ψηφίζουμε ένα νόμο», δήλωσε ο γ.γ. εσόδων του υπ. Οικονομικών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από νόμους.

Στο νόμο του Γ. Παπακωνσταντίνου (Ν.3943/2011) δύο χρόνια πριν, που προβλέπει τις ποινικές διώξεις για όσους χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ, επέρριψε την όλη «ευθύνη» για την εγκύκλιο που απέστειλε ο γ.γ. Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, προς τις ΔΟΥ

«Το ζήτημα δεν είναι να πάει κανένας φυλακή, το ζήτημα είναι τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί να εξοφληθούν», είπε μιλώντας στο Βήμα fm o Xάρης Θεοχάρης προσθέτοντας ότι «ισοπεδωτική δεν είναι η εγκύκλιος, ισοπεδωτική είναι η διάταξη και ο νόμος».

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίζουμε το νόμο. Αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε όταν ψηφίζουμε ένα νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο μηχανισμός είναι εκεί πέρα για να τηρεί το νόμο και κατά καιρούς να τον υπενθυμίζουν οι υπηρεσίες. Βγήκε μια εγκύκλιος που τους υπενθυμίζει ποιες πρέπει να είναι οι διαδικασίες», συνέχισε ο γ.γ. Εσόδων.

Άμεση νομοθετική ρύθμιση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ:
 
Την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση για όσους πολίτες αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους επισημαίνει ο υπεύθυνος του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός μετά την αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης από τις εφορίες για χρέη άνω των 5.000 ευρώ.
 
«Είναι υποκριτικό δύο χρόνια μετά την ψήφιση του Ν.3943/2011 (επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου) κάποιοι να “ανακαλύπτουν την Αμερική” και να διαμαρτύρονται τώρα για τις διατάξεις του συγκεκριμένου Νόμου τις οποίες τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει και είχε αποκαλύψει, αλλά αντιμετώπισε πέπλο σιωπής» αναφέρει  σε ανακοίνωσή του ο κ. Μηλιός.
 
Παράλληλα, αφήνει αιχμές για τους κυβερνητικούς εταίρους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το συγκεκριμένο Νόμο και υλοποιούν την πιο βάρβαρη και πιο άδική φορολογική πολιτική.»
 
«Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του όλου προβλήματος το οποίο θα οδηγήσει στις φυλακές πολίτες, οι οποίοι «διέπραξαν το έγκλημα» να απολυθούν, να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, να υποστούν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης» τονίζει.
 
Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «όσοι επιθυμούν να αλλάξει η συγκεκριμένη διάταξη, δεν έχουν παρά να ψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση.»
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01