23/04/2019 16:01:26
19.4.2010

Τι γίνεται…συγχωνεύονται τα νοσοκομεία;

Τι γίνεται…συγχωνεύονται τα νοσοκομεία; - Media

Το ενδεχόμενο να συγχωνευτούν νοσοκομεία αλλά και άλλοι φορείς υγείας προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, μελετά το υπουργείο Υγείας. Όπως τόνισε η αρμόδια υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα συγχωνευτούν δέκα οργανισμοί στον ευρύτερο τομέα της Πρόνοιας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θα γίνουν απολύσεις λόγω των συγχωνεύσεων αυτών.

Όσον αφορά τους αποσπασμένους, σύμφωνα με την υπουργό, αυτοί θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.

Όπως ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, πρώτοι φορείς, που θα αταργηθούν, ή θα συγχωνευθούν είναι το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας, το οποίο προτείνεται να καταργηθεί. Επιπλέον, προτείνονται η συγχώνευση του Κέντρου Κληρονομικών Νοσημάτων Αίματος με το Εθνικό Κέντρο Αίματος, του Ινστιτούτου Κοινωνικής Δημογραφίας και Έρευνας με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, καθώς και η ενσωμάτωση στο Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης δυο άλλων φορέων, του Εθνικού Παρατηρητηρίου με Αναπηρίες και του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.