search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:51
MENU CLOSE

Η οικονομική κρίση φέρνει περικοπές και στον Δήμο Αθηναίων

19.04.2010 16:39
Η οικονομική κρίση φέρνει περικοπές και στον Δήμο Αθηναίων - Media

Η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν το κύριο θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στην πλατεία Κοτζιά. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου επισημάνθηκε ότι η οικονομική κρίση παρουσιάζει προβλήματα και στον προϋπολογισμό του δήμου Αθηναίων.

Η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν το κύριο θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στην πλατεία Κοτζιά. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου επισημάνθηκε ότι η οικονομική κρίση παρουσιάζει προβλήματα και στον προϋπολογισμό του δήμου Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης παρουσίασε συγκεκριμένους τομείς ώστε να επιτευχθεί μείωση  των δαπανών  στον προϋπολογισμό του δήμου. Παράλληλα, τόνισε  ότι η συνολική μείωση από τους αποδιδόμενους πόρους μέσω της Κεντρικής Διοίκησης αναμένεται να είναι 38,2 εκ. ευρώ.

Ανέφερε ότι ήδη από το προηγούμενο έτος και σε μηνιαία βάση, πραγματοποιείται σύγχρονη μηχανογραφική εφαρμογή της εξέλιξης του προϋπολογισμού του δήμου και όλων των νομικών προσώπών του, σε πλήρη ανάλυση. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου, πρόκειται για ένα σύστημα ελέγχου, πρότυπο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πιο συγκεκριμένα:

* Έχει θεσπιστεί έλεγχος στις αγορές και τις δαπάνες του δήμου, με στόχο τη μείωση τους έως 30%. Στο πλαίσιο αυτό, έχει συγκροτηθεί  ειδική επιτροπή ελέγχου αγορών και δαπανών.

*Παράλληλα, υπάρχει στενός έλεγχος των αμοιβών για τις υπερωρίες, ενώ μειώνονται κατά 900.000 ευρώ και οι δαπάνες για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

* Αναστέλλεται η λειτουργία  των αυτοκινήτων έως τις 31/12/2010 για τους δικαιούχους αντιδημάρχους και προέδρους των νομικών προσώπων του δήμου. Έτσι, από δω και στο εξής οι αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι θα μετακινούνται με τα δικά τους αυτοκίνητα.

*Έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ήδη ένα σύστημα διαχείρισης καυσίμων στο εργοτάξιο της Ζωφριάς και θα εγκατασταθεί άμεσα παρόμοιο σύστημα και στις αποθήκες καυσίμων της Ιεράς Οδού με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση τους.

*Μειώνονται  τα προγραμματισμένα ταξίδια στο εξωτερικό κατά 70%

*Γίνεται μεγάλη περικοπή στην αγορά του ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων καθώς και περιοδικών.

*Τέλος με δεδομένο την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, δόθηκε εντολή από το δήμαρχο για την άμεση διερεύνηση της αγοράς και την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών με στόχο τη μείωση του κόστους.

Όσο για την εξυπηρέτηση άμεσων και επιτακτικών αναγκών του Δήμου μελετούνται οι διαδικασίες και οι όροι για  τη λήψη δανείου ύψους 20 εκ. ευρώ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:50