search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:13
MENU CLOSE

Ιδού το Μπρόντγουεϋ, ιδού και το χοροπήδημα…!

20.04.2010 07:58
Ιδού το Μπρόντγουεϋ, ιδού και το χοροπήδημα...! - Media

Μαντέψτε ποιο είναι το θέμα του μιούζικαλ που πρόκειται να ανέβει σε λίγες μέρες  στο Broadhurst Theater του Μπρόντγουεϋ και που είναι ήδη sold out… Θα το πάρει αμέσως το ποτάμι… : Η οικονομική κρίση. Η μουσικοχορευτική παράσταση «ENRON», (πρόκειται για την επωνυμία αμερικάνικης εταιρίας με αμαρτωλό παρελθόν)  πραγματεύεται με καυστικότατο χιούμορ την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού, τα τοξικά προϊόντα και τις φούσκες…

Μαντέψτε ποιο είναι το θέμα του μιούζικαλ που πρόκειται να ανέβει σε λίγες μέρες  στο Broadhurst Theater του Μπρόντγουεϋ και που είναι ήδη sold out… Θα το πάρει αμέσως το ποτάμι… : Η οικονομική κρίση.

Η μουσικοχορευτική παράσταση «ENRON», (πρόκειται για την επωνυμία αμερικάνικης εταιρίας με αμαρτωλό παρελθόν)  πραγματεύεται με καυστικότατο χιούμορ την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού, τα τοξικά προϊόντα και τις φούσκες… Είναι επενδυμένη με μουσική ροκ και στα άκρως πολιτικοποιημένα χορευτικά της μέρη θα κουνήσουν τα κορμιά τους επί σκηνής οι τελευταίοι –προ Ομπάμα- πρόεδροι των ΗΠΑ, τα τρωκτικά της αγοράς και οι τραπεζίτες…  Το αποκορύφωμα αναμένεται να είναι η κωμική παραποίηση της αμερικάνικης σημαίας… Για τα δεδομένα των ΗΠΑ…πρωτοποριακό!

Μεγάλες εφημερίδες, όπως οι New York Times, είχαν εκφράσει το τελευταίο διάστημα το σκεπτικισμό τους για την απήχηση που θα μπορούσε να έχει στο κοινό μια τέτοια παράσταση. Το «ξεπούλημα» όμως των εισιτηρίων τους αποστόμωσε άπαξ δια παντός…Φαίνεται ότι οι Αμερικάνοι διανύουν περίοδο αφύπνισης.

Η ιδέα θα μπορούσε να βρει μιμητές, με ανάλογη, αν όχι μεγαλύτερη επιτυχία και στη χώρα μας. Διαθέτουμε ένα σκασμό σκάνδαλα και θέματα πραγματικής οικονομίας προς μελοποίηση και μπαλετοποίηση…Το «Εφραίμ εσύ Super Star» ή το «Spreads» (όπως λέμε «Cats») θα ’ταν συμπαθητικές εκδοχές… Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες ευφάνταστων εγχώριων δημιουργών…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:10