06/12/2019 13:18:27

Υιοθέτησε κι εσύ έναν καρδινάλιο. Μπορείς!

Υιοθέτησε κι εσύ έναν καρδινάλιο. Μπορείς! - Media
Την ώρα που οι καρδινάλιοι εκλέγουν τον 266ο Πάπα της Καθολικής Εκκλησίας , η ιστοσελίδα www.adoptacardinal.org προτείνει στους πιστούς να υιοθετήσουν έναν καρδινάλιο και να τον βοηθήσουν, συνοδεύοντάς τον δια της προσευχής, να κάνει τη σωστή επιλογή.
 
Δίνοντας ένα όνομα και μία διεύθυνση e-mail , ο πιστός, χρήστης του Διαδικτύου, αναλαμβάνει στην τύχη έναν από τους 115 καρδινάλιους του Κογκλάβιου, στον οποίο στο εξής απευθύνει τις προσευχές του και, για να βοηθηθεί στο έργο του, λαμβάνει μέσω e-mail μία φωτογραφία και ένα σύντομο βιογραφικό του υιοθετημένου του καρδιναλίου.
 
Σύμφωνα με την Γερμανίδα Ούλι Χεκλ, εκ των ιδρυτών της ιστοσελίδας μαζί με άλλα μέλη του διεθνούς καθολικού κινήματος νέων, «οι καρδινάλιοι έχουν ανάγκη από την προσευχή μας» αυτήν την περίοδο των συνεδριάσεων του Κονκλαβίου.
 
Η ανταπόκριση είναι μεγάλη στις ενορίες, στις οργανώσεις της καθολικής εκκλησίας, στα γηροκομεία. Μέχρι σήμερα, 489.000 πιστοί έχουν υιοθετήσει έναν καρδινάλιο σε αυτό «το τόσο μεγάλο κίνημα ομαδικής προσευχής», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.