search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:14
MENU CLOSE

Ενθρονίζεται ο νέος Ποντίφικας

19.03.2013 09:18
Ενθρονίζεται ο νέος Ποντίφικας - Media

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατακλείσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου όπου ο Πάπας Φραγκίσκος τελεί την πρώτη του θεία λειτουργία. Live

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατακλείσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου όπου ο Πάπας Φραγκίσκος τελεί την πρώτη του θεία λειτουργία.
 
Live από τη Ρώμη

Χαμογελαστός και ντυμένος με απλά λευκά άμφια, ο Ποντίφικας χαιρέτισε το πλήθος που τον επευφημούσε καθώς έφθανε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με το ανοιχτό παπικό όχημα και κατά την ομιλία του απηύθυνε έκκληση προς τους πιστούς «να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα» 

Πάνω από 30 ηγέτες κρατών υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν από τις πρώτες σειρές του προαύλιου χώρου του ναού του Αγίου Πέτρου την πρώτη θεία λειτουργία του πρώην αρχιεπισκόπου του Μπουένος 'Αιρες, ο οποίος εξελέγη την Τετάρτη αρχηγός της Καθολικής Εκκλησίας.
 
Το κέντρο της Ρώμης και η περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από το Βατικανό μοιάζουν να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού με σειρήνες να ηχούν και ελικόπτερα να πετούν πάνω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου. Πάνω από 3.000 καραμπινιέροι και άνδρες της δημοτικής αστυνομίας έχουν επιστρατευτεί, ανάμεσά τους και δεκάδες αστυνομικοί με πολιτικά.
 
Σημαίες από πολλές χώρες του κόσμου δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου: σημαίες γαλανόλευκες από την Αργεντινή, ιταλικές, πολωνικές, βραζιλιάνικες, αλλά επίσης σημαίες από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και από χώρες της Αφρικής (Ανγκόλα, Νιγηρία).
 
Πολλές καθολικές οργανώσεις έχουν αναρτήσει πανώ ένα από τα οποία γράφει: "Φραγκίσκο, πήγαινε μπροστά, θα είμαι μαζί σου όπου κι αν πας". Επίσης υπάρχει ένα τεράστιο πανώ που γράφει "Σαν Λορέντζο", την ποδοσφαιρική ομάδα της Αργεντινής της οποίας ο Ποντίφηκας είναι οπαδός.
Κοντά στην πλατεία έχουν στηθεί σκηνές του Ερυθρού Σταυρού.
 
Μετά το γύρο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με το παπικό όχημα για να χαιρετίσει τους πιστούς, ο Παπας προσευχήθηκε στο εσωτερικό της Βασιλικής, στον τάφο του Αγίου Πέτρου, μαζί με περίπου δέκα αρχιερείς, ανάμεσα στους οποίους πατριάρχες καθολικών εκκλησιών της Ανατολής.
 
Τη θεία λειτουργία ο Πάπας θα τελέσει μαζί με 200 αρχιερείς, πατριάρχες και ιερείς.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:14