search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:01
MENU CLOSE

Έρευνα στο σπίτι της Λαγκάρντ στο Παρίσι

20.03.2013 12:48
Έρευνα στο σπίτι της Λαγκάρντ στο Παρίσι - Media

Οι γαλλικές αρχές ερεύνησαν το διαμέρισμα που διατηρεί στο Παρίσι η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο της γνωστής υπόθεσης Μπερνάρ Ταπί.

Οι γαλλικές αρχές ερεύνησαν το διαμέρισμα που διατηρεί στο Παρίσι η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο της υπόθεσης καταβολής αποζημίωσης το 2008 στον επιχειρηματία και υποστηρικτή του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Μπερνάρ Ταπί.

Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες πως η Λαγκάρντ, ως υπουργός (τότε) των Οικονομικών της Γαλλίας ενέκρινε αποζημίωση ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ στον Μπερνάρ Ταπί. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

«Αυτή η έρευνα θα βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας », δήλωσε ο δικηγόρος της Κριστίν Λαγκάρντ, Υβ Ρεπικέ.
 
Η Ιστορία:
Το 2008, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσει μια παλιά αντιδικία που αφορούσε στην πώληση από την τράπεζα Credit Lyonnais του ομίλου Adidas, που ανήκε στον Μπερνάρ Ταπί, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε εγκρίνει ένα διακανονισμό ύψους 285 εκατ. ευρώ υπέρ του επιχειρηματία. Ο Ταπί υποστήριζε ότι η πρώην κρατική τράπεζα τον είχε εξαπατήσει το 1993 κατά την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas. Είχε χάσει τη δίκη που έγινε το 2006 και η υπόθεση βρισκόταν στη διαδικασία της έφεσης το 2007, όταν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ο φίλος του, Νικολά Σαρκοζί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:01