search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Νέα υποβάθμιση από το γνωστό οίκο Moody’s

22.04.2010 16:20
Νέα υποβάθμιση από το γνωστό οίκο Moody

Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από «Α2» σε «Α3» ο οίκος αξιολόγησης Moody’s με ανακοίνωση του την Πέμπτη ενώ την βάζει σε καθεστώς επιτήρησης για ενδεχόμενη μελλοντική υποβάθμιση.

Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από «Α2» σε «Α3» ο οίκος αξιολόγησης Moody’s με  ανακοίνωση του την Πέμπτη ενώ την βάζει σε καθεστώς επιτήρησης για ενδεχόμενη μελλοντική υποβάθμιση.

Η ανακοίνωση του οίκου υποστηρίζει πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το χρέος της χώρας να μη σταθεροποιηθεί όπως είχε εκτιμηθεί νωρίτερα. Στους επόμενους τρεις μήνες θα ξεκαθαριστεί εάν η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας θα παραμείνει στην βαθμίδα “Α” καθώς και το outlook.

“Αν και η κυβέρνηση της χώρας φαίνεται να είναι στη σωστή πορεία, ή και μπροστά από την πορεία όσον αφορά την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθεροτητας και Ανάπτυξης, το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον κάνει δύσκολη την πιστή εφαρμογή του προγράμματος και φέρνει περισσότερες προκλήσεις” τονίζει η Σάρα Κάρλσον αντιπρόεδρος του οίκου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:12