search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:13
MENU CLOSE

Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών: Μόνη λύση, η υποτίμηση του ευρώ

03.04.2013 17:13
Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών: Μόνη λύση, η υποτίμηση του ευρώ - Media

Η ανάγκη χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη σε συνδυασμό με την  αλλαγή της φορολογικής πολιτικής και με τη θέσπιση ενός flat tax rate εντός της χώρας, είναι  το μόνο που απομένει ώστε οι χώρες του Νότου να σταθούν στα πόδια τους σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών.

Η ανάγκη χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη σε συνδυασμό με την  αλλαγή της φορολογικής πολιτικής και με τη θέσπιση ενός flat tax rate εντός της χώρας, είναι  το μόνο που απομένει ώστε οι χώρες του Νότου να σταθούν στα πόδια τους σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών.
 
Συγκεκριμένα μάλιστα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρός της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Δρ. Β. Αποστολόπουλος τόνισε ότι η  πιο κατάλληλη συνταγή είναι η «εξωτερική» υποτίμηση του ευρώ 1 προς 1 δολλάριο.
 
Σχετικά με την πρόταση για υποτίμηση του ευρώ αναφέρθηκε ότι η Ένωση σχεδιάζει να έρθει σε επαφή με επιχειρηματίες από τις χώρες του Νότου προκειμένου να συζητηθεί η πρότασή της που είναι η υποτίμηση του ευρώ, μέσω μηχανισμών.
 
Απώτερος στόχος να γυρίσει η νότια Ευρώπη στην ανάπτυξη. Όπως σημείωσε ο κ. Αποστολόπουλος «αυτό μπορεί να φέρει πληθωρισμό, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι αναγκαίος για να δημιουργηθεί ονομαστικό εθνικό εισόδημα, άρα να μειωθεί και από αυτό ο λόγος χρέους/ εθνικό εισόδημα για όλο το Νότο».
 
Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) Χριστιανός Χατζημηνά, σημείωσε ότι "η ανάπτυξη απαιτεί φορολογικά κίνητρα όχι επιδοτήσεις. Οι νέες επενδύσεις απαιτούν απλούστερο φορολογικό σύστημα και θεσμικό πλαίσιο και ένας επίπεδος απλός φόρος θα μπορούσε να λύσει τους γρίφους του Ελληνικού φορολογικού συστήματος".
 
Μεταξύ των προτάσεων της Ένωσης είναι ένας μεταβατικός συντελεστής 10% για κερδοφορία σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ή ακόμη και για τις χρήσεις πριν το 2009.
 
Προτείνει επίσης flat tax rate 25% για πάνω από 30.000 ευρώ (εξάντληση στην πηγή για επιχειρήσεις) και κάτω από τις 30.000 ευρώ ένα χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή.
 
Η πρόταση αυτή πιστεύουν ότι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος της αύξησης εσόδων και της επιστροφής πλούτου από την αδήλωτη οικονομία φορολογητέα ύλη, ενώ αποτελεί επίσης κίνητρο ξένων επενδύσεων  σε ελληνικές εταιρείες.
 
Όσο για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις όπως ο τουρισμός προτείνουν με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μείωση του ΦΠΑ εστίασης στο 13%.
 
Η Ένωση ως νέους τομείς εξωστρέφειας υποδεικνύει ακόμη την παιδεία και τον ιατρικό τουρισμό.
 
Για το μεν πρώτο προτείνεται η επιτάχυνση των διαδικασιών αναγνώρισης και ισότιμου καθεστώτος των πανεπιστημιακών πτυχίων των κολεγίων και για το δεύτερο σημειώνεται οτι η υψηλή υποδομή των ιδιωτικών κλινών θα διευκολυνόταν από αναπτυξιακούς πόρους , ελάφρυνση της φορολογίας ΦΠΑ, καθώς και από μέτρα άνευ κόστους όπως η βελτίωση των όρων χορήγησης βίζας και παραμονής στη χώρα.
 
Επίσης η διοίκηση της Ένωσης τάχθηκε κατά της μείωσης των μισθών, σημειώνοντας ότι δεν είναι λύση η έξοδος του ευρώ αλλά ούτε και το μοντέλο που ισχύει σήμερα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03