search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:26
MENU CLOSE

Καταγγελίες για άγρια καταστολή των απεργών πείνας στην Αμυγδαλέζα

09.04.2013 10:37
Καταγγελίες για άγρια καταστολή των απεργών πείνας στην Αμυγδαλέζα - Media

Σε βίαιη καταστολή των απεργών πείνας προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία μέσα στο στρατόπεδο κράτησης της Αμυγδαλέζας, όπως καταγγέλλει η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Σε βίαιη καταστολή των απεργών πείνας προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία μέσα στο στρατόπεδο κράτησης της Αμυγδαλέζας, όπως καταγγέλλει η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».
 
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν τα μέλη της οργάνωσης, πολυάριθμη ομάδα αστυνομικών χτύπησε με ρόπαλα απεργούς πείνας, απαιτώντας να διακόψουν την κινητοποίηση τους.
 
Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, ορισμένοι από τους απεργούς πείνας έπεσαν λιπόθυμοι σε κάποια κελιά και οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να ειδοποιήσουν τους γιατρούς. Κάποιοι από τους αστυνομικούς φέρονται  να είπαν στους μετανάστες: «Να πεθάνετε αν δεν σταματήσετε την απεργία πείνας» και «βρωμιάρηδες να φύγετε από τη χώρα μας».
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικοί έβγαλαν ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών από τα κελιά τους και δεν τους επέτρεπαν να επιστρέψουν σε αυτά. Τους ανάγκασαν να στέκονται μπροστά από τα σύρματα για 7 ώρες.
 
«Αυτές οι κτηνώδεις ενέργειες στοχεύουν στο σπάσιμο της απεργίας πείνας. Ρόλο ενεργό παίζουν και οι ένστολοι χρυσαυγίτες που υπηρετούν με εξαιρετική προθυμία ως ανθρωποφύλακες αστυνομικοί στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης» επισημαίνει η ΚΕΕΡΦΑ.
 
Τέλος η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει πως στις 20 Απρίλη θα δικαστούν αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ξυλοδαρμό εντός του στρατοπέδου κράτησης. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί, είχαν αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία παρά το ότι υπηρετούν στο συγκεκριμένο χώρο και η δίκη έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:25