search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:16
MENU CLOSE

Τέχνη σε δύο ρόδες

11.04.2013 21:00
Τέχνη σε δύο ρόδες - Media

Το Bikeart.gr και η Urbanact.gr με τη φιλοξενία του Camp και με χορηγό το «Π» διοργανώνουν από τις 12 μέχρι τις 14 Απριλίου την πρώτη Bikeart.gr Poster Ex

Το Bikeart.gr και η Urbanact.gr με τη φιλοξενία του Camp και με χορηγό το «Π» διοργανώνουν από τις 12 μέχρι τις 14 Απριλίου την πρώτη Bikeart.gr Poster Ex

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 19:00, στο Camp, στην πλατεία Κοτζιά, Ευπόλιδος 4 και Απελλού 2. Συμμετέχουν 30 Έλληνες καλλιτέχνες και συγκεκριμένα 10 urban artists, 10 graphic designers και 10 comic artists. Θα σας περιμένουν 20 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίγραφα από κάθε καλλιτέχνη, κληρώσεις, διαγωνισμοί και συμμετοχικές δράσεις.
Οι καλλιτέχνες σχεδιάζουν για το ποδήλατο και στηρίζουν το πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτήρια» στην Αθήνα, το οποίο ξεκίνησε το 2007 από την ομάδα Carpe Diem, με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε και σήμερα με την καθοδήγηση της ομάδας UrbanAct και την υποστήριξη φορέων και συλλόγων επεκτείνεται σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη δημιουργία μεγάλων τοιχογραφιών σε επιφάνειες σχολικών κτηρίων με τη συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών – τοιχογράφων από την graffiti και street art σκηνή της Ελλάδας αλλά και από τον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο.
Στόχος είναι η παρέμβαση στον δημόσιο χώρο, όχι για να κουκουλωθεί η ασχήμια, αλλά για να διατυπωθεί ένας διαφορετικός λόγος και να αναπτυχθούν οι αισθήσεις και η φαντασία.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τη δημιουργία σεμιναρίων τεχνικών και ιστορίας τοιχογραφίας – graffiti, και τη συμμετοχή των μαθητών στη δημιουργία τοιχογραφιών σε χαμηλές επιφάνειες με δικά τους σχέδια.
Το πρόγραμμα έχει αποκτήσει τη δική του φήμη στον εκπαιδευτικό χώρο όχι μόνο λόγω της μοναδικότητάς του σε πανελλαδική εμβέλεια αλλά και για τα αποτελέσματα που αυτό έχει φέρει.
Στην πρώτη Bikeart.gr Poster Exhibition συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Δημήτρης Αρβανίτης με το έργο «Μαγική εικόνα, χωρίς εικόνα», Σοφία Γεωργοπούλου με το έργο «Ζωή Ποδήλατο», Γιώργος Γούσης με το έργο «Τα ξινά», Κωνσταντίνος Δαμουλάκης (JAMER) με το έργο «Ποδηλάτης», Λίλα Καλογέρη με το έργο «Ήρθε η άνοιξη», Νίκος Κούτσης με το έργο «Safari», Κώστας Κυριακάκης με το έργο «Γιού αρ χίαρ», Χρήστος Κωτσίνης με το έργο «Riding feels good», Σταμάτης Λάσκος, Γιώργος Μαραζιώτης, ΜETOO με το έργο «Art», Γιάννης Μπαρδάκος και Λίνα Σπανού με το έργο «Jitensha Oni», Νέαρχος Ντάσκας / Polkadot design με το έργο «Tο ποδήλατο», Παναγιώτης Πανταζής με το έργο «Γέρα», Τάσος Παπαϊωάννου με το έργο «Ride», Φώτης Πεχλιβανίδης με το έργο «B-life», Στέφανος Ρόκος με το έργο «Tο ποδήλατο», Γιάννης Στίλος με το έργο «Who rides wins», Θοδωρής Τιμπίλης με το έργο «Clown», Δημήτρης Τριμίντζιος με το έργο «Watching», Χριστίνα Τσεβή με το έργο «Your Car Sucks», Γιώργος Τσίτρας με το έργο «Washing a dragon is not a simple thing», Πέτρος Χριστούλιας με το έργο «Στοπ!», DPN.213 με το έργο «Μόνο γράμματα κι ένα ποδήλατο», KEΖ, POSTER, PUPEΤ, RTMone με το έργο «Zero birth», SAME84 και STUPID GREG με το έργο «Kaosadgpoat».

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση στις ιστοσελίδες: bikeart.gr <> facebook.com/bikeart.gr, [email protected], campoint.gr <> facebook.com/CAMP.ContemporaryArtMeetingPoint.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:14