search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:53
MENU CLOSE

Στρατιωτική επιχείρηση στην Ταϊλάνδη για να διαλυθούν οι αντιφρονούντες

25.04.2010 15:33
Στρατιωτική επιχείρηση στην Ταϊλάνδη για να διαλυθούν οι αντιφρονούντες - Media

Στρατιωτική επιχείρηση «ανακατάληψης» της περιοχής της Μπανκόγκ στην οποία έχουν εγκατασταθεί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχει δρομολογήσει ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπίσιτ Βετζατζίβα.

Στρατιωτική επιχείρηση «ανακατάληψης» της περιοχής της Μπανκόγκ στην οποία έχουν εγκατασταθεί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχει δρομολογήσει ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπίσιτ Βετζατζίβα.

Την…επερχόμενη αιματοχυσία προανήγγειλε ο Βετζατζίβα σε κοινή συνέντευξή του με τον επικεφαλής του Στρατού.

«Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τη διαδικασία, τα μέτρα και τη στιγμή, γιατί αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα» ανέφερε ο Ταϊλανδέζος πρωθυπουργός.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται από τα μέσα Μαρτίου απαιτώντας εκλογές και έχουν καταλάβει εδώ και τρεις εβδομάδες μία τουριστική και εμπορική συνοικία, γύρω από την οποία ύψωσαν οδοφράγματα. Δηλώνουν αμετακίνητοι και καλούν τους υποστηρικτές του σε ολόκληρη τη χώρα να αντιταχθούν στις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι «κόκκινοι» έχουν αρχίσει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, ενισχύοντας τα οδοφράγματά τους στην πρωτεύουσα .

Ο στρατηγός Ανουπόνγκ Παοτζίντα σχολιάζοντας τις φήμες περί διαιρέσεων στους κόλπους του στρατού της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι «είναι πιθανό να υπάρχουν διαιρέσεις σε ένα μεγάλο οργανισμό, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαφορετικές ιδέες είναι πολύ μικρός και δεν δημιουργεί πρόβλημα» .
Ο Αμπίσιτ απέρριψε το Σάββατο την πρόταση των διαδηλωτών, που δήλωσαν έτοιμοι για διάλογο υπό τον όρο της διάλυσης της Βουλής εντός 30 ημερών και της διεξαγωγής εκλογών σε διάστημα τριών μηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:51