search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:10
MENU CLOSE

Για αλλαγή πολιτικού σκηνικού μιλάει η Ντόρα

25.04.2010 16:47
Για αλλαγή πολιτικού σκηνικού μιλάει η Ντόρα - Media

Σε … επαναστατική ετοιμότητα εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη με άρθρο της στην Καθημερινή της Κυριακής και με συνέντευξή της στη Realnews.

Σε … επαναστατική ετοιμότητα εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη με άρθρο της στην Καθημερινή της Κυριακής και με συνέντευξή της στη Realnews.

Στο άρθρο της τονίζει ότι «χρειάζεται επανάσταση νοοτροπίας και να εκσυγχρονίσουμε πολιτικά τη χώρα, ακόμα κι αν καταστεί de facto αναγκαία η αλλαγή του σημερινού πολιτικού και κομματικού συστήματος», προσθέτοντας ότι θεωρεί απαραίτητη την άμεση δράση με συγκεκριμένες τολμηρές πρωτοβουλίες.

Στη συνέντευξή της, ερωτηθείσα για τον αντίκτυπο της κρίσης στην κοινωνία απαντά, μεταξύ άλλων:

«Διανύοντας τη μεγάλη κρίση θα δούμε αν θα εισέλθει (η κοινωνία) σε φάση αυτογνωσίας και αν θα ζητήσει τον λογαριασμό-που εγώ πιστεύω ότι θα τον ζητήσει-για 30 χρόνια λανθασμένων επιλογών. Αν θα αναζητήσει την πολιτική πρόταση για την πρόοδο, την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Ή εάν θα επικρατήσει η καχυποψία, η αμφισβήτηση η οργή, ο θυμός που υπάρχουν αναμφισβήτητα μέσα στην κοινωνία και οδηγηθούμε τότε σε μια ιδιότυπη ομφαλοσκόπηση, εσωστρέφεια και ακραίες επιλογές».
«Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία θα αντιδράσει με ωριμότητα και δυναμισμό και θα αναζητήσει τη σοβαρή επιλογή και τις καθαρές κουβέντες για το μέλλον, μακριά από λαϊκισμούς, δημαγωγίες και ακρότητες», καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:10