search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:52
MENU CLOSE

«Απελευθερώνεται» η αγορά άρτου

16.04.2013 16:44
«Απελευθερώνεται» η αγορά άρτου - Media

Με έντονες αντιδράσεις υποδέχθηκε η αντιπολίτευση τη ρύθμιση για τη λειτουργία φούρνων αρτοσκευασμάτων μέσα στα σούπερ μάρκετ που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Η ΔΗΜΑΡ διαφοροποίησε τη θέση της.

Με έντονες αντιδράσεις υποδέχθηκε η αντιπολίτευση τη ρύθμιση για τη λειτουργία φούρνων αρτοσκευασμάτων μέσα στα σούπερ μάρκετ που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων.
 
Η ρύθμιση προκάλεσε μάλιστα και τις αντιδράσεις της ΔΗΜΑΡ, η οποία ζήτησε την απόσυρσή της.
 
Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης η απελευθέρωση της αγοράς ψωμιού υπήρξε απαίτηση της τρόικας. «Δεν θέλουμε να θίξουμε τους αρτοποιούς και δεν πιστεύουμε πως ο Έλληνας καταναλωτής έχει κάποιον λόγο να πηγαίνει να παίρνει προψημένο ψωμί, την ώρα που μπορεί να πάρει φρέσκο από τον φούρνο της γειτονιάς του», υποστήριξε.
 
«Υπάρχουν συνήθειες ζωής, ας είμαστε ειλικρινείς και ας μην πολεμάμε με φαντάσματα», ανέφερε, απευθυνόμενος κυρίως προς τους αρτοποιούς που αντιδρούν ενώ δήλωσε ανοικτός σε «βελτιώσεις»
 
Αντίθετη με τη ρύθμιση εμφανίστηκε η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξυροτήρη, που υποστήριξε ότι «βάζει ταφόπλακα στην αρτοποιία». Είπε μάλιστα πως νομίζει ότι πρέπει να αποσυρθεί.
 
Ο Γ. Βλάχος από τη ΝΔ δήλωσε πως «όπως ήταν ίσως λάθος οι απαγορεύσεις του παρελθόντος, έτσι λάθος θα είναι και η πλήρης απελευθέρωση της διαδικασίας όπου ο καθένας μπορεί να παράγει όπως θέλει, όπου θέλει, όσο θέλει και να πουλάει».
 
Από την πλευρά του Μ. Κασσής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «τουλάχιστον υπερβολικές» αντιδράσεις από τους αρτοποιούς και υποστήριξε πως «σε κάθε περίπτωση, ο υγιής ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ του καταναλωτή».
 
«Σε τι εξυπηρετεί την αντιμετώπιση της κρίσης η ρύθμιση αυτή, πέραν του να ευνοηθούν τα σούπερ μάρκετ;», διερωτήθηκε ο Θ. Πετράκος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Γιοβανόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δίνει προψημένο ψωμί στον κόσμο που έχει φτωχοποιηθεί».
 
«Τι θα γίνουν τα στάρια των Ελλήνων αγροτών;», διερωτήθηκε ο Στάθης Μπούκουρας εκ μέρους της Χρυσής Αυγής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01