search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 03:29
MENU CLOSE

Ο γύρος του κόσμου

03.05.2013 21:00
Ο γύρος του κόσμου - Media

ΗΠΑ: Όλη η μαγεία του σινεμά σε μια σαπουνόφουσκα: Αυτή είναι η ιδέα του Ρέντζο Πιάνο για το Μουσείο Κινηματογράφου που θα χτιστεί στο Λος Άντζελες.

ΗΠΑ: Όλη η μαγεία του σινεμά σε μια σαπουνόφουσκα: Αυτή είναι η ιδέα του Ρέντζο Πιάνο για το Μουσείο Κινηματογράφου που θα χτιστεί στο Λος Άντζελες. «Με ενθουσιάζει το να παρουσιάζεται η Ιστορία του κινηματογράφου μέσα σε κάτι που θα μοιάζει ελαφρύ, μια και θα έχει το σχήμα σαπουνόφουσκας, αλλά θα είναι φτιαγμένο από ατσάλι» δήλωσε ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας, δείχνοντας τα σχέδια του νέου μουσείου. Το κτήριο υπολογίζεται να είναι έτοιμο το 2017. Θα κοστίσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία έχει αναλάβει να μαζέψει μια επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρόεδρος της Ντίσνεϊ και οι ηθοποιοί Τομ Χανκς και Ανέτ Μπένινγκ.
 
Μαρόκο: Τον τάφο και τα οστά του τελευταίου Μαυριτανού σουλτάνου της Γρανάδας πιστεύει πως ανακάλυψε, κοντά στη Φεζ, ομάδα Ισπανών αρχαιολόγων. Στην παρέα τους ήταν και ο σκηνοθέτης Χαβιέ Μπαλακέρ, ο οποίος ετοιμάζεται να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ και μια μεγάλη μήκους ταινία με θέμα την αραβική Ανδαλουσία.
 
Ιρλανδία: Δέκα χιλιάδες συλλεκτικά ευρώ προς τιμήν του Τζέιμς Τζόυς αποφάσισε να κυκλοφορήσει η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας. Τα νομίσματα έχουν από τη μία πλευρά το πρόσωπο του μεγάλου συγγραφέα και από την άλλη μια φράση από τον «Οδυσσέα» του. Έχουν όμως και ένα λάθος. Κάτι λείπει από την πρόταση που γράφεται πάνω στα ευρώ, όπως παρατήρησαν θαυμαστές του Τζόυς. «Λυπούμαστε για αυτό» είπαν οι αρμόδιοι της τράπεζας«αλλά το γεγονός δεν επηρεάζει την αξία του νομίσματος. Σημασία έχει η τιμητική αυτή κίνηση προς τον συγγραφέα. Αν θέλει να διαβάσει κανείς Τζόυς, θα πρέπει να πάρει τα βιβλία του».
 
Γερμανία: Με τις καλλιτεχνικές προτιμήσεις του νέου Πάπα ασχολούνται πολλοί Γερμανοί, που έσπευσαν να αγοράσουν το βιβλίο «Φραγκίσκος, η ζωή μου» από την πρώτη μέρα κυκλοφορίαςτου. Ποιες είναι αυτές; Αγαπημένος συγγραφέας του Αργεντινού Πάπα είναι ο Μπόρχες. Ποιητής, ο Χαίντερλινγκ. Συνθέτης, ο Μπετόβεν. Αγαπημένος του πίνακας, η «Σταύρωση» του Σαγκάλ. Μουσική που προτιμά το τάνγκο. Ταινία που αγαπά πολύ «Η γιορτή της
Μπαμπέτ».
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46