search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:18
MENU CLOSE

Κίτρινη κάρτα σε εφορίες

01.05.2013 21:00
oldphotoseforia1367420495.jpg

Κίτρινη κάρτα στους προϊσταμένους 104 εφοριών όλης της Ελλάδας δείχνει ο γενικός γραμματέας Δη­μοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δημοσιοποιώντας χθες στοιχεία για τις επιδόσεις των Δημόσιων Οικο­νομικών Υπηρεσιών στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Κίτρινη κάρτα στους προϊσταμένους 104 εφοριών όλης της Ελλάδας δείχνει ο γενικός γραμματέας Δη­μοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δημοσιοποιώντας χθες στοιχεία για τις επιδόσεις των Δημόσιων Οικο­νομικών Υπηρεσιών στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Σε σύνολο 140 εφοριών μόλις οι 36 έπιασαν ή ξεπέρασαν τους στόχους που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2013.
 
Αυτό σημαίνει ότι, αν το δεύτερο τρίμηνο του έτους δεν βελτιωθούν οι επιδόσεις των εφοριών που υστερούν, θα ακολουθήσουν οι δεύτερες κίτρινες κάρτες, κάτι που απλώς συνεπάγεται δεκάδες με­τακινήσεις προϊσταμένων εφοριών εντός του καλο­καιριού.
 
Με απόφαση που είχε εκδώσει προ μηνός ο Θεοχάρης καθορίστηκαν κριτήρια αξιολόγησης των προ­ϊσταμένων εφοριών και ελεγκτών, τα οποία βασί­ζονται στην επίτευξη των στόχων που τίθενται ανά τρίμηνο για αύξηση των φορολογικών εσόδων. Αν και η απόφαση εκδόθηκε τον Μάρτιο, η αξιολόγη­ση μετρά αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2013 και όσοι προϊστάμενοι εφοριών και προϊστάμενοι ελε­γκτών έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου μείνουν «ανεξεταστέοι», θα μετακινηθούν.
 
Η αξιολόγηση των διευθυντών εφοριών θα γίνεται από τον γενικό διευθυντή Φορολογικών Ελέγχων, ενώ για χαμηλότερες βαθμίδες, όπως οι υποδιευθυντές ή οι τμηματάρχες, συμμετοχή στην αξιολό­γηση θα έχουν και οι προϊστάμενοί τους στην ίδια υπηρεσία. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα απο­σταλεί στον Θεοχάρη, ο οποίος θα ανανεώσει ή όχι τη θητεία του κάθε αξιολογουμένου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59