search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:13
MENU CLOSE

Ο Μπαρόζο δηλώνει «ευγνώμων» προς το Βερολίνο και εγκωμιάζει την Μέρκελ

04.05.2013 12:52
Ο Μπαρόζο δηλώνει «ευγνώμων» προς το Βερολίνο και εγκωμιάζει την Μέρκελ - Media

Τα καλύτερα λόγια χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της Die Welt (Welt am Sonntag).

Τα καλύτερα λόγια χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της Die Welt (Welt am Sonntag).

O κ. Μπαρόζο υποστηρίζει πως δεν φταίει η κυρία Μέρκελ για την λιτότητα, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις επικρίσεις των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου.
«Γι' αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία ή στην Πορτογαλία, δεν φταίει η κ. Μέρκελ ή η Γερμανία. Όλοι πρέπει να σκουπίζουμε μπροστά από την πόρτα μας. Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να γίνουν», λέει ο Μπαρόζο.
 
«Οι αποφάσεις στους κόλπους του Eurogroup λαμβάνοναι πάντα ομοφώνως. Είναι εντελώς άδικο να εμφανίζονται μέτρα ότι δήθεν επιβλήθηκαν από μία μόνο χώρα ή ένα μόνο θεσμό. Είμαι κι εγώ θύμα αυτής της απόπειρας, με κάνουν κι εμένα αποδιοπομπαίο τράγο», προσθέτει.
 
Ο κ. Μπαρόζο –ο οποίος πρόσφατα είχε θελήσει να διαφοροποιήσει τον εαυτό του από την πολιτική λιτότητας – καλύπτει πλήρως την πολιτική του Βερολίνου και υποστηρίζει πως η κρίση αυτή και τα προβλήματα που την συνοδεύουν δεν είναι το αποτέλεσμα της γερμανικής πολιτικής ή το σφάλμα της ΕΕ.
 
«Είναι το αποτέλεσμα μιας υπερβολικής πολιτικής δαπανών, έλλειψης ανταγωνιστικότητας και ανεύθυνης δράσης στης χρηματοπιστωτικές αγορές», επαναλαμβάνει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
 
Πλέκοντας το εγκώμιο της συντηρητικής καγκελαρίου, ο Μπαρόζο προσθέτει: «Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων προς τη Γερμανία και τη στάση της. Και δεν φοβάμαι να το πω δημοσίως: η καγκελάριος Μέρκελ είναι ασφαλώς μία, αν δεν είναι η ηγετική προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό επίπεδο, που καταλαβαίνει καλύτερα αυτό που συμβαίνει».
 
«Επενδύει πολύ χρόνο και ενέργεια στο ευρωπαϊκό σχέδιο, θα επιθυμούσα να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για όλους τους άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων», σημειώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03