search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:35
MENU CLOSE

Υπουργείο Υγείας:Η νέα γρίπη με άλλο μάτι (Δημοσιεύτηκε στο «Π» 15/10/2009)

15.10.2009 10:45

Μια κάποια αλλαγή πλεύσης έχει αρχίσει να διαφαίνεται και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας της νέας γρίπης. Με μεγαλύτερη ψυχραιμία, δεδομένης μάλιστα της ελεγχόμενης εξάπλωσης του ιού, το υπουργείο επανεξέτασε τα κριτήρια για το κλείσιμο των σχολείων.

Μια κάποια αλλαγή πλεύσης έχει αρχίσει να διαφαίνεται και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας της νέας γρίπης. Με μεγαλύτερη ψυχραιμία, δεδομένης μάλιστα της ελεγχόμενης εξάπλωσης του ιού, το υπουργείο επανεξέτασε τα κριτήρια για το κλείσιμο των σχολείων. Οι μισοί άλλωστε από τους μαθητές με γριπώδη συνδρομή είχαν – όπως διαπιστώθηκε από επιστήμονες του Παστέρ – προσβληθεί από κοινούς ρινοϊούς. Δεν ήταν λίγα επίσης τα κρούσματα «λούφας και παραλλαγής», με άλλοθι τη νέα γρίπη, σε πολλά σχολεία της χώρας. Κι έπρεπε κι αυτά να συνυπολογιστούν. Είναι θέμα χρόνου να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί η αίσθηση ότι το περασμένο διάστημα γινόταν μια άλλοτε ήπια άλλοτε ενοχλητική, επικοινωνιακή και όχι μόνο, σπέκουλα με θέμα τη νέα γρίπη. Τόσο το θέμα του εμβολιασμού και της ασφάλειας των εμβολίων όσο και το θέμα της επάρκειας των δόσεων φαίνεται να επαναπροσεγγίζονται τώρα με αντικειμενικότερο τρόπο.

Τα εμβόλια που μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στις υπηρεσίες Υγείας δεν επαρκούν, άλλωστε, ακόμα για τον εμβολιασμό των πληθυσμιακών ομάδων που έχουν προτεραιότητα. Οπότε ο χρόνος έναρξης του εμβολιασμού και οι όροι που θα τον διέπουν παραμένουν άγνωστοι και θα προσδιοριστούν με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις. Ο σκεπτικισμός, πάντως, της ιατρικής κοινότητας και των πολιτών έναντι των πάσης φύσεως σκευασμάτων κατά της νέας γρίπης παραμένει υψηλός.

Και το φθινόπωρο είναι νεαρό ακόμα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:33