search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:29
MENU CLOSE

Το ρεπορτάζ του γιου για την κτηνωδία του μπαμπά

08.05.2013 21:00
Το ρεπορτάζ του γιου για την κτηνωδία του μπαμπά - Media

Τρεις νεαρές γυναίκες απελευθερώθηκαν τη Δευτέρα στο Κλίβελαντ μετά από ομηρία 10 ετών από το κτήνος που τις κρατούσε. Οι απαγωγές της (τότε) 16χρονης Αμάντα Μπέρι, 14χρονης Τζίνα Ντε Χεσούς και της 20χρονης Μισέλ Νάϊτ είχαν συγκλονίσει την κοινωνία της πόλης στην τριετία 2002 – 2004.

Τρεις νεαρές γυναίκες απελευθερώθηκαν τη Δευτέρα στο Κλίβελαντ μετά από ομηρία 10 ετών από το κτήνος που τις κρατούσε. Οι απαγωγές της (τότε) 16χρονης Αμάντα Μπέρι, 14χρονης Τζίνα Ντε Χεσούς και της 20χρονης Μισέλ Νάϊτ είχαν συγκλονίσει την κοινωνία της πόλης στην τριετία 2002 – 2004.
Οργανώθηκαν πολλές ομάδες αναζήτησης, ο τύπος έγραφε επί μήνες αλλά οι τρεις κοπέλες ήταν άφαντες. Τελικά, την Δευτέρα το πρωί η Αμάντα Μπέρι προσπάθησε να διαφύγει από τη φυλακή της και έβαλε τις φωνές. Ένας γείτονας, ο Τσαρλς Ράμσεϊ, άκουσε τις φωνές, γκρέμισε την πόρτα και απελευθέρωσε την έντρομη κοπέλα. Η Μπέρι το έσκασε μαζί με την 6χρονη κόρη της και ειδοποίησε την αστυνομία η οποία απελευθέρωσε και τις άλλες δύο γυναίκες και συνέλαβε τον βασανιστή τους, Άριελ Κάστρο. Το 52χρονο κτήνος κρατούσε τις γυναίκες στο υπόγειο του σπιτιού του και μαζί με τους δύο συγκατοίκους του τις κακοποιούσαν καθημερινά.
Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίχτηκε με απίστευτο τρόπο και απέδειξε την ανικανότητα (ή την αδιαφορία αν προτιμάτε) της τοπικής αστυνομίας. Γείτονες είχαν κάνει επανηλειμμένες καταγγελίες ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στο σπίτι που βρισκόταν σε φτωχογειτονιά του Κλίβελαντ αλλά ουδέποτε έγινε σοβαρός αστυνομικός έλεγχος. Ακόμη και τον Ιανουάριο του 2004, όταν η αστυνομία επισκέφτηκε τον Κάστρο που ήταν οδηγός σε σχολικό λεωφορείο και κατηγορήθηκε ότι κλείδωσε ένα παιδάκι μέσα στο όχημα και πήγε να φάει το μεσημεριανό του (!) δεν έψαξε το σπίτι και δεν βρήκε τίποτα ύποπτο.
Οι γυναίκες οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης και υποβάλλονται σε εξετάσεις και θεραπεία αφού είχαν δεχτεί χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης και διάφορες εγκυμοσύνες, αλλά φυσικά το κύριο πρόβλημά τους είναι ψυχολογικό.
Το ακόμη πιο απίστευτο από την αστυνομική ανικανότητα είναι το γεγονός ότι τον Απρίλιο του 2004 ο γιος του Κάστρο, Άντονι, όντας φοιτητής δημοσιογραφίας σε τοπικό πανεπιστήμιο είχε γράψει ένα άρθρο σε εφημερίδα της πόλης για την υπόθεση. Ο νεότερος Κάστρο προφανώς δεν γνώριζε την κτηνωδία του πατέρα του και το άρθρο ήταν γραμμένο με συγκινητικό τρόπο, σε μια προσπάθεια αφύπνισης του κοινού και των αρχών για την εξαφάνιση της Τζίνα Ντε Χεσούς. Μάλιστα ο υιός Κάστρο είχε τότε πάρει συνέντευξη από τους γονείς της άτυχης κοπέλας και όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια έπαθε σοκ. Δημοσίευσε μάλιστα στο facebook ένα σκίτσο με μια γυναίκα (για πολλούς απεικονίζει την Παναγία) να κοιτάει από ψηλά το σπίτι της φρίκης και μετά την απελευθέρωση των κοριτσιών να χαμογελά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:29