search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:46
MENU CLOSE

Αρετή, τόλμη και… πολιτική

22.05.2013 21:00
oldphotos1111369245171.jpg

Η Χρυσή Αυγή φιλοδοξεί να γίνει κάτι σαν τη Χεζμπολά του Λιβάνου, λέει ο βουλευτής της Ηλ. Παναγιώταρος. Δηλαδή, «μια παράλληλη κυβέρνηση, η οποία βοηθά και τον τελευταίο φτωχό πολίτη της».

Η Χρυσή Αυγή φιλοδοξεί να γίνει κάτι σαν τη Χεζμπολά του Λιβάνου, λέει ο βουλευτής της Ηλ. Παναγιώταρος. Δηλαδή, «μια παράλληλη κυβέρνηση, η οποία βοηθά και τον τελευταίο φτωχό πολίτη της». Την επιλογή, από το ναζιστικό κόμμα, της στρατηγικής τύπου Χαμάς και Χεζμπολά οι συνεπείς αναγνώστες του «Ποντικιού» και του pontiki.gr τη γνωρίζουν πάρα πολύ καιρό, αφού εγκαίρως έχουμε προειδοποιήσει το πολιτικό σύστημα για το τι θα βρει μπροστά του. 
 
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύει η συζήτηση για το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, τα κόμματα δείχνουν να πιστεύουν ότι οι προβλέψεις του μπορούν να περιορίσουν την απήχηση των ναζί. Όπως χωρίς περιστροφές γράφουμε σήμερα, απλώς κάνουν λάθος. Οι αποδείξεις βρίσκονται ήδη μπροστά μας, αλλά το πολιτικό σύστημα είναι ανεπίδεκτο μαθήσεως.
 
Δεν εννοούμε ότι ένας νόμος που θα τιμωρεί τον ρατσισμό είναι εκ προοιμίου άχρηστος ούτε διεκδικούμε, προφανώς, να μην συνταχθεί και ψηφιστεί. Απλώς θα καταστεί μη λειτουργικός και πρακτικά άχρηστος εάν δεν συνοδευτεί από πολιτικό χτύπημα στη ρίζα του κακού.
 
Ενδέχεται δε, αν είναι πρόχειρος όπως φαίνεται σήμερα, να προκαλέσει παράπλευρα προβλήματα παίζοντας επικίνδυνα με τα όρια της ελευθερίας έκφρασης και δημιουργώντας τον πειρασμό να χρησιμοποιηθεί και πέραν των σκοπών για τους οποίους υποτίθεται ότι συντάχθηκε. Συνεπώς στην όποια τελική μορφή του θα πρέπει να εγγυάται πλήρως όλες τις πολιτικές ελευθερίες.
 
Όπως συνεχώς γράφουμε από το 2009, η αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να παραμείνει αποκλειστικά πολιτική. Δυστυχώς έκτοτε, ιδιαίτερα στα χρόνια των μνημονίων, η δημοκρατία, η πολιτική, η εθνική κυριαρχία έχουν υποχωρήσει δραματικά. Αυτή η υποχώρηση, μαζί με την οικονομική καταστροφή, γεννά εκτρώματα που μόνο με πολιτικούς όρους μπορούν να αντιμετωπιστούν. Η φτώχεια και η εξαθλίωση, η έλλειψη προοπτικής και αξιοπρέπειας, η οργή και η απόρριψη ζητούν επιτακτικά – ως αντίδοτο – πολιτική, σχέδιο, όραμα.
 
Καλοδεχούμενοι οι νόμοι όταν θωρακίζουν τη δημοκρατία και διασφαλίζουν την ελευθερία και την ισονομία. Όμως η αμηχανία, η τσαπατσουλιά και τα ημίμετρα απέναντι στη ναζιστική απειλή είναι το ακριβώς αντίθετο της αρετής και της τόλμης που απαιτεί η μάχη εναντίον της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:45