search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:01
MENU CLOSE

Γιούνκερ: “Ανεξέλεγκτη” η ανεργία των νέων

03.06.2013 16:14
O Γιούνκερ θεωρεί «ανάρμοστη» ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου (Video) - Media

«Ανεξέλεγκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση αναφορικά με την ανεργία των νέων στον ευρωπαϊκό νότο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης της λιτότητας.

«Ανεξέλεγκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση αναφορικά με την ανεργία των νέων στον ευρωπαϊκό νότο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου, δηλώνει ότι στηρίζει «τον νέο ρυθμό» που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην λιτότητα», η οποία «πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με την ανάπτυξη» και να χαλαρώσει στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ύφεση.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε να συμφωνεί ως ένα βαθμό με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσφατα ανέφερε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε» κι επισήμανε ότι η Κομισιόν μπορεί μόνο «να προτείνει πολιτικές».

Διαφώνησε ωστόσο με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών και υποστήριξε ότι θα στήριζε μόνο αλλαγές οι οποίες θα ενίσχυαν την οικονομική και νομισματική ένωση.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανέφερε ότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί να ενταχθούν σε πρόγραμμα στήριξης, παρά το γεγονός ότι δεν θεωρεί ότι η κρίση έχει ακόμη ξεπεραστεί.

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με τις επικείμενες γερμανικές εκλογές, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ισχυρίστηκε ότι «είναι προς το συμφέρον της χώρας να επανεκλέξει την Άγγελα Μέρκελ» στην καγκελαρία της χώρας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01