28/05/2020 16:23:33

Συνεχίζει στο ίδιο τροπάριο

Η ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων και η έναρξη της ανάγνωσης εγγράφων σήμανε την επιστροφή στο εδώλιο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός ακολούθησε τη γνωστή του τακτική κάνοντας λόγο για «στημένη επιχείρηση δολοφονίας – πολιτικής, προσωπικής και οικογενειακής», ενώ χαρακτήρισε «εγκληματική» την ευθύνη ανακριτών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στο πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής που συντάχθηκε για τον ίδιο, το χαρακτήρισε «κείμενο σκοπιμοτήτων με το οποίο επιδιώκεται ένας υπουργός να διωχθεί και να καταδικαστεί, στο πλαίσιο της κάθαρσης που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., που χειραγώγησαν το Κοινοβούλιο για να παρανομήσει».

Η εισαγγελέας της έδρας, πάντως, μετά τις «καταγγελίες», όπως τις χαρακτήρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σήκωσε το γάντι για να τον ρωτήσει αν εκείνος έβαλε ουδέποτε κατά του συστήματος.

«Το κατηγορητήριο κατασκευάστηκε από δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης κατ’ εντολή Μπόλαρη», απάντησε ο πρώην υπουργός επιρρίπτοντας ευθύνες στον τότε πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής Μάρκο Μπόλαρη. «Ό,τι έκαναν, έκαναν. Τώρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης να κάνει το καθήκον της», ήταν η παρέμβαση του προέδρου του δικαστηρίου Χρήστου Κατσιάνη, ο οποίος συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε ακόμη τελειώσει την έρευνα του κατηγορητηρίου. Με εντυπώσεις δεν δικάζουμε».


 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.