search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:28
MENU CLOSE

Mπότοξ στο Οικονομικών

19.06.2013 21:00
oldphotossp2006sdoe1371658392.jpg

Ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουλίου το τελικό πόρισμα για το οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών.

Ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουλίου το τελικό πόρισμα για το οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, από την Επιτροπή που έχει αναλάβει την υλοποίηση των αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

Η αρμόδια Επιτροπή έχει αναλάβει την εκπόνηση περιγράμματος αρμοδιοτήτων του υπουργείου Οικονομικών, τον σχεδιασμό του νέου οργανογράμματος και την κατανομή των θέσεων στις νέες οργανικές μονάδες ανά κατηγορία και κλάδο με βάση την οροφή των θέσεων που έχει υπολογιστεί για το υπουργείο.

Το πιο σημαντικό, θα προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις που πλεονάζουν και καταργούνται ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα και θα εκπονήσει περιγράμματα θέσεων.

Σήμερα οι οργανικές θέσεις των εφοριακών υπαλλήλων ανέρχονται συνολικά σε 10.392, κατανεμημένες σε κατηγορίες Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε., ενώ το προσωπικό του εφοριακού κλάδου που υπηρετεί σήμερα στις ΔΟΥ, στο ΣΔΟΕ, στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών καθώς και σε άλλες υπηρεσίες που έχουν οργανικές θέσεις του εφοριακού κλάδου ανέρχεται σε 9.472 υπαλλήλους. Επομένως υπάρχουν διαπιστωμένα κενά 1.000 περίπου οργανικών θέσεων στον εφοριακό κλάδο.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:
* Ενδυνάμωση της νέας Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τη σύσταση μονάδας στρατηγικού σχεδιασμού και μονάδας επιχειρησιακού σχεδιασμού των ΔΟΥ. Μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε ενιαίο κτήριο.
* Οι δύο επιχειρησιακές μονάδες του ΣΔΟΕ θα συγχωνευθούν σε μία πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ από το σύνολο των 120 ΔΟΥ και των 5 ελεγκτικών κέντρων θα συγκεντρωθεί ο έλεγχος και η αναγκαστική είσπραξη στις μεγαλύτερες εφορίες ανά την επικράτεια. Η αναδιοργάνωση ΔΟΥ και τελωνείων θα συνεχισθεί με μείωση των δομών και το 2014.
* Δημιουργία διεύθυνσης φορολογικής πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής και Φορολογικής Πολιτικής και διαχωρισμός της από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ομοίως, προβλέπεται η ενοποίηση του σχεδιασμού της οι-
κονομικής φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής και διαχωρισμός της από τη φορολογική διοίκηση.
* Ενδυνάμωση και αναδιοργάνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Η δε Διεύθυνση Δημοσίου Χρέους (Δ23) του ΓΛΚ προτείνεται να απορροφηθεί από τον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος θα διατηρήσει τη θεσμική του αυτοτέλεια.
* Ενδυνάμωση της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης.

Το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών στηρίζεται στην παραδοχή της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω του νέου Taxisnet και στην ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών διαδικτυακών υπηρεσιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:28