search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:19
MENU CLOSE

Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!

24.06.2013 21:00
Με δόσεις θα αποζημιωθούν οι απολυμένοι της ΕΡΤ - Media

Τώρα με το ξεπάτωμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και μετά τον σάλο που ακολούθησε, πολλοί απ’ όσους εκδηλώθηκαν λάβροι αρχικώς υπέρ του φόνου, μετεστράφησαν με αξιοθαύμαστη ταχύτητα λαγωνικού. 

Τώρα με το ξεπάτωμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και μετά τον σάλο που ακολούθησε, πολλοί απ’ όσους εκδηλώθηκαν λάβροι αρχικώς υπέρ του φόνου, μετεστράφησαν με αξιοθαύμαστη ταχύτητα λαγωνικού. Οσμίστηκαν, βλέπετε, στον αέρα περισσότερο μπαρούτι απ’ ό,τι υπολόγιζαν και προσέκρουσαν σε αντιδράσεις οδυνηρές. Τώρα, λοιπόν, νίπτουν τας χείρας και δηλώνουν αθώοι του αίματος. Δεν έχουν αλλάξει, όμως, το φρόνημα, αλλά μόνο την προβιά και περιμένουν σαν τα σαλιγκάρια να κοπάσει η μπόρα για να βγουν στη λιακάδα. Στο μεταξύ επωάζουν ακούραστα τα ίδια παλιά σχέδια για την εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά, Άρη! 

Είδατε, λένε κρυφά μεταξύ τους, η συνδικαλιστική κακοήθεια δεν έχει όρια… Τέρμα στους δισταγμούς και τις αναβολές, κομμένες οι νοσηρές κουβέντες για αναμόρφωση του Δημοσίου. Τόσα χρόνια το αφήσαμε να σαπίσει, τώρα θα το σώσουμε; Το μαχαίρι πρέπει να χωθεί βαθιά! Να αποκόψουμε το σώμα απ’ το κεφάλι! Μόνο έτσι θα σταματήσει να σπαρταράει! Και πρέπει να το κάνουμε γρήγορα, αμέσως! Να συμμαζέψουμε τα κόστη! Γιατί είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!

Πρώτο θύμα, το εύκολο θύμα, ο συνήθης ύποπτος: ο πολιτισμός. Τι τα θέλουμε τόσα αραχνιασμένα μουσεία, τόσες άχρηστες βιβλιοθήκες, τόσα πολυτελή δημόσια θέατρα; Να τα πάρουν οι ιδιώτες και να τα εκμεταλλευτούν δεόντως. Στα μουσεία την πρώτη θέση να καταλάβουν αυτοδικαίως τα πωλητήρια κι όχι οι σιωπηλές και λιγάκι μακάβριες αίθουσες των εκθέσεων. Τις βιβλιοθήκες, ευτυχώς, αρχίσαμε ήδη να τις κλείνουμε. Ας κλείσουν οριστικά ή ας συγχωνευτούν επιτέλους κι όσες απομείνουν (ας όψονται τα προσχήματα!) να ξεφορτωθούν επειγόντως το πλεονάζον προσωπικό, βιβλιοθηκονόμους και άλλα ηχηρά παρόμοια. Μια καθαρίστρια μ’ ένα ξεσκονόπανο αρκεί. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά, Άρη! Να σκουπίσουμε τα θέατρα, να κάνουμε κανέναν αγιασμό να φύγει η βαριά κουλτούρα και να αγκαζάρουμε παιδιά της πιάτσας που θα φέρουν ζεστό χρήμα στο ταμείο. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά, Άρη! Να νοικιάσουμε τους αρχαιολογικούς χώρους σε εστιάτορες, να κάθεται ο τουρίστας στον Κεραμεικό, ν’ ακούει σκυλάδικα και να του φέρνει το ουζάκι του πάνω στο μάρμαρο μια κοπελιά με λογικό μισθό, με τον χιτώνα της τον ωραίο, ίδια και απαράλλαχτη αυτή η πεθαμένη, η Ηγησώ! Γιατί είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01