search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:11
MENU CLOSE

Οι 27 «συζητούν» την ανεργία

27.06.2013 17:10

Η ανεργία των νέων θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες, όμως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ δεν αναμένεται να βρεθεί μια συνολική λύση επί του προβλήματος.

Η ανεργία των νέων βρίσκεται στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των «27» στις Βρυξέλλες, σύμφωνα όμως με τα όσα δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ δεν αναμένεται να βρεθεί μια συνολική λύση επί του προβλήματος.
 
Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι «27» θα δώσουν έμφαση στην κινητικότητα των νέων καθώς και στην επιτάχυνση του Προγράμματος Εγγυήσεων για τους Νέους, το οποίο προβλέπει δυνατότητα πρακτικής άσκησης, κατάρτισης ή επαγγελματικής απασχόλησης για όσους είναι κάτω των 25 ετών χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστοί οι όροι με τους οποίους θα εργάζονται.
 
Οι «27» παρουσία του Προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα εξετάσουν επίσης τι έχει επιτευχθεί σχετικά με την τραπεζική ενοποίηση, ενώ αναμένεται να εγκρίνουν τις συστάσεις που έχει απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη μέλη, μετά την έγκριση του Συμβουλίου Ecofin της 21ης Ιουνίου.

Παράλληλα αναμένεται να συμφωνήσουν να επισπευσθεί η εκταμίευση των 6 δισ. ευρώ που διαθέτει το Πρόγραμμα Εγγύησης για τους Νέους εντός του 2014 και 2015.
 
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο δήλωσε από την πλευρά του ότι «η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα η ανεργία των νέων, όπου σε ορισμένες χώρες, όπως η δικιά μου, έχει εκτοξευθεί»
 
Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων ζητά ένα σχέδιο για την ανάπτυξη και την απασχόληση που θα περιλαμβάνει πόρους ίσους με το 1% έως 2% του ΑΕΠ της ΕΕ και να τεθεί τέλος στην πολιτική της λιτότητας.
 
Από την πλευρά τους, οι ενώσεις των εργοδοτών ζητούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ.
 
Στο μεταξύ το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σε έκθεση του 2012 για την ελληνική οικονομία αναφέρει ότι από το 2010 στην Ευρώπη των 27 οι άνεργοι νέοι αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 1.073.000 άτομα τον χρόνο. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01