search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:41
MENU CLOSE

“Αμέρικαν μπαρ” η προανακριτική

04.07.2013 10:25
\"Αμέρικαν μπαρ\" η προανακριτική  - Media

Με ένταση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη έκλεισε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Με ένταση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη έκλεισε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Αιτία για την αντιπαράθεση στάθηκε η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έγκριση του πορίσματος της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν από την αίθουσα φωνάζοντας, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου έλεγε πως «ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά». Όταν είδε την υπάλληλο της Βουλής που μετέφερε το πόρισμα τής ζήτησε επιτακτικά να της το δώσει. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος της είπε «είσαι νούμερο, τώρα απειλείς και τους υπαλλήλους της Βουλής;».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα κείμενο-σχέδιο πορίσματος στην Επιτροπή, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα διαβούλευσης. Από την πλευρά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προβάλλονται αποφάσεις προηγούμενων ημερών σύμφωνα με τις οποίες, όπως αναφέρουν οι βουλευτές των τριών κομμάτων, σήμερα όλα τα κόμματα θα έπρεπε να καταθέσουν τα δικά τους πορίσματα.
 
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, οι αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν στους διαδρόμους της Βουλής. Ο Χ. Μαρκογιαννάκης είπε στους δημοσιογράφους ότι διέκοψε τη συνεδρίαση όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να τον υβρίζουν αποκαλώντας τον «επίορκο» και «εισαγγελέα της χούντας».
 
Δικό της πόρισμα καταθέτει «προς τον ελληνικό λαό και τη δικαιοσύνη» , όπως αναφέρει, η Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας τους Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου ως «μέλη εγκληματικής οργάνωσης που έχουν ποινικές ευθύνες».
«Το εν λόγω πόρισμα –αναφέρεται- δεν θα κατατεθεί στην προανακριτική επιτροπή της βουλής, η οποία απεδείχθη πως στόχευε αποκλειστικά και μόνο στη συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων που διέπραξαν βαρύτατα αδικήματα εις βάρος του ελληνικού λαού. Συμμετείχαμε στην εν λόγω διαδικασία για τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων αποδεικτικών στοιχείων, στόχος που τελικώς επετεύχθη.
Καταδικάζουμε τις άθλιες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που οδήγησαν στην σύνταξη του διάτρητου πορίσματος της πλειοψηφίας. Καταδικάζουμε επίσης την δήθεν αντιπολίτευση του Σύριζα, που επί της ουσίας συγκάλυψε τον Γεώργιο Παπανδρέου, ψηφίζοντας κατά της παραπομπής του και κατά της βίαιης προσαγωγής του ενώπιον της επιτροπής.
Οι τρεις συνυπεύθυνοι για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ (Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου)  αποτελούν εγκληματική οργάνωση, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Οι μαρτυρικές καταθέσεις και τα αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα που κατετέθησαν στην επιτροπή αποδεικνύουν περίτρανα τον ισχυρισμό μας αυτό. Πρόκειται για την ίδια εγκληματική οργάνωση που έδεσε τη χώρα με τα δεσμά του εθνοκτόνου Μνημονίου, εκχώρησε την εθνική μας κυριαρχία στους διεθνείς τοκογλύφους και εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό. Όσον αφορά τον Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, τα εις βάρος του στοιχεία βοούν και θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη ενώπιον της Δικαιοσύνης, αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Εδώ όμως παρεμβαίνει ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών και καθυστερεί με άθλιο τρόπο τη διαδικασία.»
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01