search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:00
MENU CLOSE

Αγωνιστικός Σεπτέμβρης

07.07.2013 21:00

Απόφαση για απεργία διαρκείας από τον Σεπτέμβριο έλαβε το Συνέδριο της ΟΛΜΕ…

Απόφαση για απεργία διαρκείας από τον Σεπτέμβριο έλαβε το Συνέδριο της ΟΛΜΕ, κατά την τελευταία μέρα των τριήμερων εργασιών του, που διεξήχθησαν σε έντονο κλίμα, υπό το βάρος των εξελίξεων, δηλαδή των συζητήσεων από πλευράς κυβέρνησης και τρόικας για διαθεσιμότητα 8.000 εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του ευρύτερου ζητήματος της «κινητικότητας/διαθεσιμότητας» των δημοσίων υπαλλήλων.

Η απόφαση λήφθηκε με τις ψήφους των αριστερών παρατάξεων και ανεξάρτητων σχημάτων, με τη ΔΑΚΕ, όμως, να μην καταψηφίζει. Στην πράξη, η απόφαση δίνει αγωνιστική κατεύθυνση, η οποία όμως πρέπει να συζητηθεί και να εγκριθεί από τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ το επόμενο διάστημα. Την Τρίτη προηγήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ με τον «νεοφώτιστο» υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο τελευταίος μίλησε για μετακινήσεις που θα γίνουν εθελοντικά, αφήνοντας όμως ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αυτές να είναι και υποχρεωτικές, κάτι που επέτεινε την ανησυχία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ουσιαστικά αντιλαμβάνονται τις μετακινήσεις ως απολύσεις. «Οκτώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα χάσουν το επόμενο δεκαήμερο την εργασία τους στην εκπαίδευση και θα μπουν σε λίστες αναμονής με το 75% του μισθού τους. Πολλοί από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 25.000 απολύσεων από το Δημόσιο στο τέλος του 2015» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ τις προηγούμενες μέρες, ζητώντας επίσημες και σαφείς απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Πάντως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ διαχώρισαν τις θέσεις τους από τις αποφάσεις και δήλωσαν αντίθετες με την διαδικασία. Σιγά μη συμφωνούσαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και όχι ελεγχόμενες διαμαρτυρίες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:59