search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:24
MENU CLOSE

Αίγυπτος: 15 νεκροί από επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας σε καθιστική διαμαρτυρία

08.07.2013 06:39
Αίγυπτος: 15 νεκροί από επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας σε καθιστική διαμαρτυρία - Media

Τουλάχιστον 15 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον πλήθους που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, στο οποίο κρατείται ο ανατραπείς πρόεδρος Μόρσι, όπως υποστηρίζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Τουλάχιστον 15 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον πλήθους που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, στο οποίο κρατείται ο ανατραπείς πρόεδρος Μόρσι, όπως υποστηρίζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα.
 
Νωρίτερα, ο Μουράντ Αλι του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης ανέφερε ότι 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το πλήθος των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι δέχθηκε πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Παράλληλα εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Αχμεντ Αρεφ ανέφερε ότι «16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατό τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους σοβαρά».
«Είδα με τα ίδια μου τα μάτια να ανοίγουν πυρ εναντίον του κόσμου», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν στη συνέχεια πολλούς διαδηλωτές.
 
Άλλος διαδηλωτής ανέφερε ότι οι δυνάμεις της τάξης πυροβολούσαν στον αέρα με πραγματικές σφαίρες και έριξαν πολλά δακρυγόνα. «Υπάρχουν τραυματίες αλλά δεν ξέρουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό. Θέλουν να διώξουν τους διαδηλωτές» που δήλωσαν χθες ότι θα συνέχιζαν την καθιστική τους διαμαρτυρία επ' αόριστον, σημείωσε ο ίδιος.
 
Ο αιγυπτιακός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι «ομάδα τρομοκρατών» επιχείρησε να επιτεθεί τα ξημερώματα εναντίον της βάσης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, στη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκε ένας αξιωματικός και τραυματίστηκαν άλλοι 40.
 
Στο ίδιο σημείο την Παρασκευή σκοτώθηκαν τέσσερις ισλαμιστές σε ανταλλαγές πυρών με τον στρατό.
 
Οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι, πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις τις τελευταίες τουλάχιστον δέκα ημέρες σε διάφορα σημεία του Καΐρου για να προασπίσουν τη «νομιμότητα», όπως αναφέρουν, του πρώην αρχηγού του κράτους, του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου στην ιστορία της χώρας.
 
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο στρατός απομάκρυνε από την προεδρία τον Μόρσι έπειτα από τις μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αίγυπτο. Αμέσως οι δυνάμεις της τάξης άρχισαν μεγάλη επιχείρηση συλλήψεων στελεχών της ισχυρής αδελφότητας, φυλακίζοντας πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:24