search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:19
MENU CLOSE

Στους δρόμους κατά τις «κινητικότητας» και των απολύσεων

08.07.2013 13:39
Στους δρόμους κατά τις «κινητικότητας» και των απολύσεων - Media

Εκατοντάδες εργαζόμενοι κυρίως των ΟΤΑ παραμένουν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου πραγματοποιήται συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι κυρίως των ΟΤΑ παραμένουν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου πραγματοποιήται συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


 
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Σταδίου από συγκεντρωμένους υπαλλήλους των δήμων.      
 
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τους δήμους, που αντιδρούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας, συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χρησιμοποιώντας ως προπομπό της πορείας, αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας.
 
Κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση έξω από το υπουργείο, όταν ομάδα εργαζομένων επιχείρησε να μπει μέσα στο κτίριο μαζί με την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ και απωθήθηκε από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι ο Σπύρος Τζώκας, πρώην δήμαρχος Καισαριανής.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Δευτέρα είναι κλειστοί όλοι οι δήμοι της Ελλάδας, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ της ΚΕΔΕ.
 
Η ΠΟΕ ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12:00 έως και τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη διαμαρτυρία. Παράλληλα, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι ήδη δρομολογήθηκε η μετακίνηση 4.000 εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας και ετοιμάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση για διαθεσιμότητες και απολύσεις σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νοσοκομεία, εκπαίδευση, υπουργεία και άλλες Υπηρεσίες.
 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό το ποτάμι των εργαζομένων που έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα δεν γυρίζουν σπίτια τους, δεν γυρίζουν πίσω αν δεν πάνε στη δουλειά. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν, όσο και αν θέλουν να μας κοροϊδέψουν. Θα είμαστε εδώ να κάνουμε τη συνάντηση και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:18