search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:53
MENU CLOSE

Σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί τα πρώτα θύματα των νέων μέτρων

08.07.2013 15:09
Σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί τα πρώτα θύματα των νέων μέτρων - Media

Την άμεση ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.200 σχολικών φυλάκων και 3.500 δημοτικών αστυνομικών από το Σεπτέμβριο αποφάσισαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά από συνάντηση που είχαν με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Την άμεση ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.200 σχολικών φυλάκων και 3.500 δημοτικών αστυνομικών από το Σεπτέμβριο αποφάσισαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά από συνάντηση που είχαν με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.
 
Το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμαρχοι εμφανίστηκαν «κατηγορηματικά αντίθετοι» στο μέτρο για την Δημοτική Αστυνομία και, συνολκά, για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών υπαλλήλων.

Για τους πρώτους, ειδικά, πρόβαλλαν το επιχείρημα ότι «παράγουν έργο» και «φέρνουν έσοδα στους δήμους». 

Συνολικά, άφησαν να εννοηθεί ότι θα είναι μεγάλο το πολιτικό κόστος από τις απολύσεις που θα ακολουθήσουν τη διαθεσιμότητα, οι οποίες θα ρίξουν βαριά σκιά στις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης. 
 
Νωρίτερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τους δήμους, που αντιδρούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας, είχαν συγκεντρωθεί το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χρησιμοποιώντας ως προπομπό της πορείας, αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Για αύριο Τρίτη, έχει οριστεί νέα συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών με την συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων κατά την οποία θα συζητηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων, αλλά και η αναπλήρωση των εσόδων που προκύπτουν για τους δήμους με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.
 
Στο κάδρο μπαίνουν επίσης και οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων, πιθανά για επόμενο κύμα διαθεσιμότητας.

Υπάρχουν περίπου 3.000 καθαρίστριες οι οποίες υπηρετούν με σχέση αορίστου χρόνου, ενώ συνολικά μαζί με τις επί συμβάσει συναδέλφους τους ανέρχονται σε 9.000. 

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι
 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων χαρακτήρισαν «αιτία πολέμου» την απόφαση και απάντησαν ότι από αύριο, Τρίτη, θα ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις.
 
Το σωματείο εργαζομένων της Αθήνας πρότεινε συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από αύριο ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος πρότεινε 24ωρη απεργία για αύριο και μετά να αποφασίσουν εκ νέου για την περαιτέρω στάση τους και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48