08/08/2020 06:33:27

Κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας από δημοτικούς αστυνομικούς

Κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας από δημοτικούς αστυνομικούς - Media
Υπό κατάληψη βρίσκεται το δημαρχείο της Αθήνας από εργαζόμενους της δημοτικής αστυνομίας. Συγκεκριμένα, από τις 7 το πρωί της Τετάρτης έχουν καταληφθεί τα γραφεία της Λιοσίων, όπου στεγάζεται η γενική γραμματεία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το πολυνομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.  Παράλληλα, το δημαρχείο Νίκαιας βρίσκεται και αυτό υπό κατάληψη.
 


Όπως είχε προαναγγείλει,  η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά σε μαζικές καταλήψεις δημαρχείων και υπηρεσιών, κλιμακώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις κατά της κινητικότητας με αφορμή και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Για τις 10 το πρωί έχει επίσης προγραμματιστεί γενική συνέλευση στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων.

Όπως έγινε γνωστό προετοιμάζεται παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο επί της οδού Αθηνάς.

Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο ενώ το ίδιο ζητεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.

Την απόσυρση της διάταξης με την οποία καταργείται η Δημοτική Αστυνομία ζήτησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.