search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:57
MENU CLOSE

Εκλογές χωρίς ενιαίο ψηφοδέλτιο στον ΣΥΡΙΖΑ

14.07.2013 14:18
Εκλογές χωρίς ενιαίο ψηφοδέλτιο στον ΣΥΡΙΖΑ - Media

Χωριστά τα ψηφοδέλτια του ενιαίου κόμματος – Το βράδυ τα αποτελέσματα για τον πρόεδρο και την ΚΕ.

Στις 6 το απόγευμα κλείνουν οι κάλπες για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντρικής Επιτροπής από το σώμα των 3.500 συνέδρων. Λίγο πριν τις 8 αναμένεται να υπάρχει εικόνα για το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογής δηλαδή της εκλογής προέδρου και αργά τα  βράδυ αναμένονται τα αποτελέσματα για την ΚΕ η οποία θα αποτελείται από 200 +1 μέλη.

Στις εκλογές για πρόεδρο υπάρχουν δύο ακόμη υποψήφιοι, πλην του Αλέξη Τσίπρα, οι σύνεδροι Πάνος Ηλιόπουλος και Σίσσυ Βωβού η οποία χθες ζήτησε να γίνεται εναλλαγή στην προεδρία ώστε να μπαίνει και γυναίκα πρόεδρος.

Στις εκλογές για Κεντρική Επιτροπή μετέχουν 6 ψηφοδέλτια. Πρόκειται για το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (342 υποψήφιοι) της Αριστερής Πλατφόρμας (293), ανένταχτων με επικεφαλής τον Βένιο Αγγελόπουλο (18 υποψήφιοι), της Κομμουνιστικής τάσης (16 υποψήφιοι), Παρέμβαση για την Ενότητα (3 υποψήφιοι), Παρέμβαση μελών (2 υποψήφιοι).

Με άλλα λόγια, η προτροπή του προέδρου για ενιαία λίστα δεν εισακούστηκε και αναμένεται με ενδιαφέρον το πώς θα αποτυπωθούν οι γενικότεροι χειρισμοί στο ζήτημα αυτό στα ποσοστά του προέδρου αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής. Εν ολίγοις το πολωτικό δίλημμα μεταξύ Ενιαίας λίστας ή χωριστών ψηφοδελτίων προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη σε μεγάλη μερίδα των συνέδρων, ενώ στελέχη και της πλειοψηφίας επισημαίνουν ότι καλό θα ήταν τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια να είχαν αποφευχθεί. «Η καθαρή λύση είναι όσοι επιλέγουν να είναι σε διαφορετική λίστα, να κατεβάσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο», αλλιώς ενιαία λίστα, είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή στις ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας είναι "κατά συνείδηση".

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:57