search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 06:30
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Εμπρός για ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα»

20.07.2013 10:50
Τσίπρας: «Εμπρός για ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα» - Media

Με εισαγωγική αναφορά στη συμπλήρωση των 39 χρόνων από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο άνοιξε τις εργασίες της ΚΕ σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας. 

Με εισαγωγική αναφορά στη συμπλήρωση των 39 χρόνων από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο άνοιξε τις εργασίες της ΚΕ σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία τόνισε, σήμερα «δέχεται τις συνέπειες μιας άλλου τύπου εισβολής», αυτής της τρόικα και του ΔΝΤ, γεγονός για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖα επέρριψε ευθύνες και στην ελληνική κυβέρνηση. Ο  ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «στηρίζει το δίκαιο αγώνα του Κυπριακού λαού για να σταματήσει η κατοχή και να εφαρμοστεί βιώσιμη λύση  στα πλαίσια της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια κυριαρχία και μία ιθαγένεια». Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα μετά το Συνέδριο και στα καθήκοντα του νέου ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπογράμμισε ότι «η γέννηση του νέου ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα όλων μας να κάνουμε ένα βήμα μπροστά», βήμα το οποίο έχει δύο αλληλένδετους πυλώνες: 

«Ο πρώτος είναι να οικοδομήσουμε ένα κόμμα εσωτερικά λειτουργικό, δημοκρατικό και αποτελεσματικό. (…) Ο δεύτερος είναι να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα. Μια συμπαράταξη των δυνάμεων από τα αριστερά της αριστεράς ως τα αριστερά του σοσιαλιστικού χώρου.Με διαρκή και ζωντανή την πρόταση συνεργασίας και κοινής δράσης σε όλες τις δυνάμεις. Γιατί η κοινωνία που δοκιμάζεται δεν μπορεί να μας περιμένει». 

Αναφερόμενος σε σχόλια και δημοσιεύματα αναφορικά με τη δυσαρέσκεια πασοκογενών στελεχών για τη μη εκλογή τους στην ΚΕ άφησε αιχμές προειδοποιώντας «άσπονδους φίλους και εχθρούς» να «μη βάζουν τα λεφτά τους σε χαμένα από χέρι στοιχήματα». Διότι, όπως συμπλήρωσε «η επιλογή μας να προχωρήσουμε μαζί με τους συντρόφους μας που προέρχονται από το σοσιαλιστικό  χώρο και έκαναν το μεγάλο, το έντιμο βήμα, διατηρώντας ακέραιες τις αρχές και τα ιδανικά τους, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη στρατηγική επιλογή».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46