search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:46
MENU CLOSE

Επεισόδιο στη Βουλή μετά το «απαγορεύεται» του Καμίνη στους χρυσαυγίτες

23.07.2013 14:21
Επεισόδιο στη Βουλή μετά το «απαγορεύεται» του Καμίνη στους χρυσαυγίτες
  - Media

Επεισόδιο και στη Βουλή μεταξύ του προεδρεύοντος Γ. Δραγασάκη και της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη να απαγορεύσει τη διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής, επιλεκτικά σε Έλληνες πολίτες.

Επεισόδιο και στη βουλή μεταξύ του προεδρεύοντος Ι. Δραγασάκη και της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη να απαγορεύσει τη διανομή τροφίμων την Τετάρτη από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής, επιλεκτικά σε Έλληνες πολίτες.

Ανάλογη κίνηση είχε κάνει και η Χρυσή Αυγή το Πάσχα στο Σύνταγμα, αυτή τη φορά ωστόσο, στόχος της Χ.Α. ήταν να παραστούν όλοι οι βουλευτές της με αρχηγό τον Ν. Μιχαλολιάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η περιοχή, όπου οι χρυσαυγίτες σκόπευαν να διανείμουν τρόφιμα μόνον σε Έλληνες θα περιφρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις.

Από το Δήμο Αθηναίων σημείωναν πως αν θέλουν να διανείμουν τρόφιμα, θα μπορούσαν να το κάνουν από τα γραφεία τους, δεν μπορούν να γίνουν όμως ανεκτές ρατσιστικές συμπεριφορές σε χώρους του Δήμου Αθηναίων.

Ένταση στη Βουλή:

Επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Δραγασάκη και την Χρυσή Αυγή με αφορμή την απαγόρευση της εκδήλωσης του κόμματος με την οποία θα μοιράζονταν τρόφιμα μόνο σε Έλληνες.

Η βουλευτής Ελ. Ζαρούλια κατήγγειλε τον Πρωθυπουργό, τον «παράνομα εκλεγμένο», όπως ισχυρίσθηκε, δήμαρχο Αθηναίων και τον, όπως είπε, «ανεκδιήγητο υπουργό Προστασίας του Λαθρομετανάστη» Ν. Δένδια και έκανε λόγο για «παράνομη επιχείρηση εναντίον ενός νόμιμα εκλεγμένου κόμματος».

Ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης παρατήρησε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα το οποίο δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και μη. «Δεν υπάρχει καμία παραβίαση.

Φέρτε μου το νόμο», φώναξε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Γ. Δραγασάκης περιορίσθηκε να της επισημάνει την «αυθάδεια» που, όπως ανέφερε, επιδεικνύει.
Στη συνέχεια, και αφού η Ελ. Ζαρούλια ολοκλήρωσε την ομιλία της για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο Γ. Δραγασάκης ανέγνωσε δύο άρθρα του Συντάγματος.

-Το άρθρο 2 παρ. 1 όπου τονίζεται ότι «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». «Βλέπετε του ανθρώπου, όχι του έλληνα ανθρώπου» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
-Το άρθρο 5 παρ. 2 όπου υπογραμμίζεται πως «όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρος απάντησε πως «όταν είχαν γραφτεί τα διάφορα άρθρα του Συντάγματος δεν υπήρχε ψήγμα λαθρομετανάστη στη χώρα μας» και ότι «ο νομοθέτης δεν είχε υπόψη του ότι στην πατρίδα μας θα ήταν τρία εκατομμύρια μετανάστες».

«Δεν είχε υπόψη του και ότι μέσα στη Βουλή θα υπήρχε ένα κόμμα που θα υπονόμευε το Σύνταγμα», του απάντησε ο Γ. Δραγασάκης.

Η Χρυσή Αυγή επιμένει:
Η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι η διανομή τροφίμων που έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά και θα δώσει το παρόν ο Νίκος Μιχαλολιάκος με σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
 
Στην ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι «Οι αθλιότητες της πλατείας Συντάγματος, όπου πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά σε άπορους συμπολίτες μας, δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Η νόμιμη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να απαγορευθεί από κανέναν καθεστωτικό αλήτη». Γνωστοποιώντας, παράλληλα, ότι «αυτή τη φορά όποιος επίορκος υπάλληλος του κράτους επιχειρήσει να περιορίσει τις συνταγματικές μας ελευθερίες θα υποστεί κάθε νόμιμη συνέπεια». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η Χρυσή Αυγή θεωρεί παράνομη την απαγόρευση της εκδήλωσης, κάνοντας λόγο για «παράνομο σχέδιο απαγόρευσης της διανομής τροφίμων από Δένδια και Καμίνη με τις ευλογίες Σαμαρά», γνωστοποιώντας ότι έχει ενημερώσει με εξώδικο επισήμως τις Αρχές. 

Η ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων: 

«Η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων.

Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01