search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:28
MENU CLOSE

Ναυάγια …χλιδής στα Τριζόνια

01.08.2013 21:00
Ναυάγια …χλιδής στα Τριζόνια - Media

Μεγάλη οικολογική καταστροφή απειλεί το μικρό και γραφικό νησί Τριζόνια στον Κορινθιακό κόλπο. Στο κέντρο του δεσπόζει το γραφικό και άλλοτε άριστα προφυλαγμένο φυσικό λιμάνι διαμορφωμένο τα τελευταία χρόνια σε μαρίνα σκαφών αναψυχής, που πλέουν στον Κορινθιακό.

Μεγάλη οικολογική καταστροφή απειλεί το μικρό και γραφικό νησί Τριζόνια στον Κορινθιακό κόλπο. Το νησί αποτελεί μέρος ενός συμπλέγματος που περιλαμβάνει άλλα τρία μικρότερα ακατοίκητα νησάκια, τον Αϊ – Γιάννη, το Πλανέμι και το Πρασούδι. Στο κέντρο του δεσπόζει το γραφικό και άλλοτε άριστα προφυλαγμένο φυσικό λιμάνι διαμορφωμένο τα τελευταία χρόνια σε μαρίνα σκαφών αναψυχής, που πλέουν στον Κορινθιακό.
 
Λέμε άλλοτε γιατί πλέον όπως κατήγγειλαν στο «Π» κάτοικοι του νησιού το λιμάνι του έχει μετατραπεί σε…«πάρκινγκ» για δεκάδες κότερα ξένων αλλά και Ελλήνων επιχειρηματιών χωρίς να έχουν παραχωρηθεί οι σχετικές άδειες από τις λιμενικές αρχές που…απουσιάζουν.
 
Μάλιστα, ορισμένα πλοία, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που παρατίθενται παρακάτω, έχουν βουλιάξει με αποτέλεσμα να απειλείται η καθαρότητα του νερού, αλλά και η υγεία όσων επιλέξουν να κάνουν τις βουτιές τους στο συγκεκριμένο σημείο.
 
«Υπήρξε μία ενημέρωση των κατοίκων πως επρόκειτο να διαμορφωθεί εκ νέου το λιμάνι και να μπει μία τάξη στο χάλι που επικρατεί σήμερα και στην ουσία καταστρέφει το νησί μας. Ακόμα περιμένουμε να εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ. Δεν νομίζουμε να συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο», μας είπαν κάτοικοι του νησιού.
 
Και όσο οι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στο… «περίμενε», οι εικόνες που παρατίθενται δείχνουν την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος των τοπικών – και όχι μόνο- αρχών για τα καταγάλανα νερά του νησιού αλλά και για την κακή εικόνα που προκαλούν τα βουλιαγμένα κότερα στους τουρίστες που αποφασίζουν να επισκεφθούν το μικρό νησάκι απέναντι από το Αίγιο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01