search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:15
MENU CLOSE

Κάθε ώρα, κάθε μέρα, ακόμα και το βράδυ, κατασχέσεις

07.08.2013 10:58
Κάθε ώρα, κάθε μέρα, ακόμα και το βράδυ, κατασχέσεις - Media

Οποιαδήποτε στιγμή του έτους θα μπορεί το Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις σε επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν κι έχουν σημαντικό ύψος ταμειακά βεβαιωμένων οφειλών προς αυτό.

Οποιαδήποτε στιγμή του έτους θα μπορεί το Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις σε επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν κι έχουν σημαντικό ύψος ταμειακά βεβαιωμένων οφειλών προς αυτό. Τη δυνατότητα αυτή παρέχει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η συγκυβέρνηση, και η οποία ορίζει ότι κατασχέσεις μπορούν να γίνουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και το μήνα Αύγουστο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η ΠΝΠ «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων», με την οποία τροποποιείται το άρθρο 11 του ν.δ 356/1974 με την προσθήκη δύο εδαφίων, προβλέπει ότι σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τα διαστήματα αυτά και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ, επιτρέπεται, η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας της και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
 
Όσον αφορά την κατάσχεση τις νυχτερινές ώρες, προβλέπεται ότι θα παρίσταται απλώς ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο.
 
Μέχρι σήμερα απαγορευόταν η αναγκαστική εκτέλεση κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, καθώς και το μήνα Αύγουστο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01