search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:02
MENU CLOSE

Απόψε η συνάντηση Σαμαρά – Ομπάμα

08.08.2013 06:55
Απόψε η συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα - Media

Στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ενώ θα προηγηθεί γεύμα εργασίας του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ενώ θα προηγηθεί γεύμα εργασίας του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.
 
Στη συνάντηση Σαμαρά – Ομπάμα θα παραστούν ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (NSC) Σούζαν Ράις, η σύμβουλος για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολαϊν Ατκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς. Επίσης θα συμμετέχουν ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ και ο Γουίλιαμ Μπέρνς, δεύτερος στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Από τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκη, η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Ουάσινγκτον υπογραμμίζει την ισχυρή σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας και στη συνάντηση με τον Ομπάμα θα συζητηθεί μια «ευρεία γκάμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η συνεργασία στον αμυντικό τομέα, οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θέματα περιφερειακής συνεργασίας».
 
Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την οποία συζητήθηκαν κυρίως οι εξελίξεις σε Συρία και Αίγυπτο. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του κ. Ερντογάν και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες «συζήτησαν τους κινδύνους που προέρχονται από τους ξένους εξτρεμιστές στη Συρία και συμφώνησαν στη σημασία της στήριξης της ενωμένης και μεγάλης αντιπολίτευσης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01