search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:08
MENU CLOSE

Βενιζέλος: Έχουμε αφήσει πίσω μας τα 2/3 της κρίσης αλλά έχουμε ακόμη ένα τεράστιο βουνό να ανέβουμε

09.08.2013 14:20
Βενιζέλος: Έχουμε αφήσει πίσω μας τα 2/3 της κρίσης αλλά έχουμε ακόμη ένα τεράστιο βουνό να ανέβουμε - Media

Σε συνέντευξη του στον «Independent» ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι η Ελλάδα έχει διαβεί τα 2/3 της κρίσης, αλλά έχει μπροστά της ένα τεράστιο βουνό ακόμη να ανέβει.

Σε συνέντευξη του στον «Independent» ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι η Ελλάδα έχει διαβεί τα 2/3 της κρίσης, αλλά έχει μπροστά της ένα τεράστιο βουνό ακόμη να ανέβει.

Στην ερώτηση σχετικά με το πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η σημερινή κρίση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι «Η επίσημη απάντηση είναι ότι έχουμε μπροστά μας ακόμη το εν τρίτον της κρίσης… Έχουμε (αφήσει) πίσω μας τα δύο τρίτα».

«Και η ανεπίσημη απάντηση;», τον ρωτά ο Τζιμ Άρμιτατζ του «Independent»: «Η πραγματική απάντηση είναι ότι χρειαζόμαστε εποικοδομητική συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους… για να αναζωογονήσουμε, να ανατάξουμε την πραγματική οικονομία. Χρειαζόμαστε περισσότερο ΑΕΠ", προσθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Έπειτα από τη λήψη επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων και με την ανεργία στο 60%, «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι βοήθεια για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, όχι άλλες δημοσιονομικές περικοπές», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Και επίσης χρειαζόμαστε νέο κύμα απευθείας ξένων επενδύσεων την Ελλάδα, για να δοθεί νέα ώθηση», δηλώνει επιπλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

«Η προσωπική μου (πολιτική) ζωή τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι πολιτικός στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης… Αλλά απέναντι σε μία θλιβερή κατάσταση η απάντηση είναι πάντα ιστορικού, όχι προσωπικού, χαρακτήρα. Εμείς οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε ορισμένα ιστορικά καθήκοντα, να διαδραματίσουμε τον ιστορικό μας ρόλο», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:07